X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΑρχίζουν στις 9 Μαΐου οι εκδηλώσεις του 37ου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων

Αρχίζουν στις 9 Μαΐου οι εκδηλώσεις του 37ου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων

Αρχίζουν στις 9 Μαΐου και κορυφώνονται την ερχόμενη Κυριακή  15 Μαΐου οι εκδηλώσεις του 37ου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων, με σύνθημα «Διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων της Κύπρου – Βοηθήστε το έργο της ΔΕΑ», που διοργανώνουν το Ίδρυμα Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων και η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και  Αγνοουμένων.

Ανακοίνωση της Οργάνωσης αναφέρει ότι στο πλαίσιο του 37ου  Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις όπως δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων και τρισάγιο για τους πεσόντες και αποστολή υπομνημάτων σε διεθνείς Οργανισμούς και ξένες πρεσβείες.

Σε μια ακόμη προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης,  η Οργάνωση καλεί «τους πολίτες, τα κράτη, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους συγγενείς των Αγνοουμένων, από Ελλάδα  και Κύπρο και να δοθεί στην ΔΕΑ κάθε ικανή πληροφορία και βοήθεια, ώστε το αυτονόητο να γίνει πράξη και να δοθεί ένα τέλος στην πολύχρονη αναζήτηση και στον πόνο των οικογενειών των αγνοουμένων».

Καλείται επίσης η Τουρκία «σε ουσιαστική συνεργασία με την ΔΕΑ, με την παροχή κάθε πληροφορίας και πρόσβασης, ώστε να διευκολυνθεί το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής και να φέρει τα αναμενόμενα σε όλους αποτελέσματα».

«Η ανοχή  στον εμπαιγμό και την αδιαλλαξία, συντηρεί και διαιωνίζει το ανθρωπιστικό  πρόβλημα των Αγνοουμένων για σχεδόν μισό αιώνα και αποτελεί ηχηρή πολιτισμική και ανθρωπιστική παραβίαση και πρόκληση, σε κάθε επίπεδο» αναφέρει η  Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και  Αγνοουμένων.

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων «δηλώνει αγωνιστικό παρόν στις κοινές  προσπάθειες ανεύρεσης και του τελευταίου αγνοούμενου».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share