X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΒία στα γήπεδα, πασχαλινό επίδομα σε συνταξιούχους και virtual net billing στη...

Βία στα γήπεδα, πασχαλινό επίδομα σε συνταξιούχους και virtual net billing στη συνεδρία του Υπουργικού

Το θέμα της αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα κυριάρχησε της σημερινής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Παράλληλα, ανακοίνωσε επίσης την παραχώρηση πασχαλινού επιδόματος σε συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα για το έτος 2023 και την εισαγωγή μιας νέας κατηγορίας για εικονικό συμψηφισμό λογαριασμών virtual net billing.

Σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού, το οποίο θα συνεχιστεί αύριο, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι ένα από τα βασικότερα θέματα που απασχόλησε το Υπουργικό Συμβούλιο ήταν μια διεξοδική συζήτηση για τα μέτρα που θα λάβει η Κυβέρνηση ως προς την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Πρόσθεσε πως αυτό το ζήτημα απασχόλησε σε μεγάλη έκταση το Υπουργικό Συμβούλιο και ανταλλάχθηκαν απόψεις. Ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Υπουργό Δικαιοσύνης, μελέτησαν και την έκθεση γεγονότων και «αφού η Υπουργός έχει διατάξει τη διοικητική έρευνα για να διερευνηθούν πιθανές παραλείψεις ή λάθη από πλευράς Αστυνομίας, θα ανακοινωθούν τα συγκεκριμένα μέτρα από την Υπουργό Δικαιοσύνης σήμερα το απόγευμα».

Ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε πως πέραν των ζητημάτων για τη βία στα γήπεδα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την τροποποίηση του υφιστάμενου καθεστώτος στήριξης σχεδίου για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για ίδια κατανάλωση, ουσιαστικά είναι εισαγωγή στο σχέδιο μιας νέας κατηγορίας για εικονικό συμψηφισμό λογαριασμών virtual net billing.

Στα πλαίσια της κατηγορίας αυτής, είπε, θα εγκαθίστανται φωτοβολταϊκά συστήματα διασυνδεδεμένα με το δίκτυο και το κόστος της παραγόμενης και εξαγόμενης στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά συστήματα, θα συμψηφίζεται με το κόστος της εισαγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από το δίκτυο υποστατικών που βρίσκεται σε διαφορετικό χώρο από το φωτοβολταϊκό σύστημα.

Τόνισε πως το virtual net billing εμπίπτει στο πλαίσιο της πολιτικής της Κυβέρνησης για άμεση επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης, και σημείωσε πως το Υπουργείο Ενέργειας θα προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις ως προς τα κριτήρια για τους δικαιούχους.

Τέλος, ο κ. Λετυμπιώτης, είπε πως το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση πασχαλινού επιδόματος σε συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα για το έτος 2023. «Είναι ύψους 190 ευρώ και ο συνολικός αριθμός ατόμων που αναμένεται να επωφεληθούν από την παραχώρηση πασχαλινού επιδόματος ανέρχεται περίπου σε 16.200 άτομα», είπε.

Καταλήγοντας, ο Εκπρόσωπος ανέφερε πως λόγω της εκτεταμένης συζήτησης για τη βία στα γήπεδα, η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα συνεχιστεί αύριο στη 1μμ για να μπορέσουν να συζητηθούν τα εκκρεμούντα ζητήματα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share