X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΒρετανία: Ρομπότ αφαίρεσε καρκινικό όγκο 6cm από το λαιμό 61χρονου

Βρετανία: Ρομπότ αφαίρεσε καρκινικό όγκο 6cm από το λαιμό 61χρονου

Οι χειρουργοί πραγματοποίησαν με επιτυχία μια οισοφαγεκτομή και αφαίρεσαν έναν όγκο 6 εκατοστών από τον οισοφάγο του ασθενούς.

Ένα ρομπότ στο Βασιλικό Νοσοκομείο Gloucestershire στο Ηνωμένο Βασίλειο έσωσε τη ζωή ενός 61χρονου ασθενούς αφαιρώντας έναν καρκινικό όγκο από το λαιμό του, σε μια πρωτοποριακή επέμβαση.

Η επιστημονική ομάδα του Gloucestershire Royal Hospital χρησιμοποίησε το Versius, ένα σύγχρονο ρομπότ αιχμής της CMR Surgical.

«Το ότι μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία να δω τα εγγόνια μου, τα παιδιά μου και τη σύζυγό μου σήμαινε πάρα πολλά για μένα. Η ομάδα του GRH μου έσωσε τη ζωή και θα τους είμαι για πάντα ευγνώμων γι’ αυτό», δήλωσε ο Μάρτιν Νάτζεντ σε συνέντευξή του στο Gloucestershire Live.

Οι χειρουργοί πραγματοποίησαν με επιτυχία μια οισοφαγεκτομή και αφαίρεσαν έναν όγκο 6 εκατοστών από τον οισοφάγο του ασθενούς. Μόλις αφαιρέθηκε ο όγκος, οι χειρουργοί έπρεπε να ανυψώσουν το στομάχι του και να το επανασυνδέσουν με τον οισοφάγο. Μέχρι σήμερα, η χειρουργική επέμβαση στον οισοφάγο, έναν μυϊκό σωλήνα που μεταφέρει την τροφή από το στόμα στο στομάχι, γινόταν με ανοιχτή χειρουργική επέμβαση.

«Είναι υπέροχο να βλέπουμε τις ομάδες από πολλές ειδικότητες στο GRH να χρησιμοποιούν το Versius για πολύπλοκες επεμβάσεις καρκίνου όπως αυτή. Γνωρίζουμε ότι η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση βελτιώνει τα αποτελέσματα για τους ασθενείς και μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτερη ανάρρωση. Η ρομποτική χειρουργική προσφέρει τη δυνατότητα μιας τέτοιας προσέγγισης», δήλωσε η Άνα Ραντούκ, γενική διευθύντρια της CMR Surgical.

«Ήταν σημαντικό για εμάς να φέρουμε το Versius στο νοσοκομείο, ώστε οι ασθενείς που υποβάλλονται τόσο σε χειρουργικές επεμβάσεις ρουτίνας, όπως οι χολοκυστεκτομές, όσο και σε πιο σύνθετες επεμβάσεις, να επωφελούνται από την ακρίβεια που προσφέρει η ρομποτική χειρουργική», δήλωσε ο Σάιμον Χιγκς, ένας από τους χειρουργούς που πραγματοποίησε την επέμβαση.

Ο Νάτζεντ είναι ο πρώτος ασθενής στο Ηνωμένο Βασίλειο που υποβάλλεται σε τέτοιου είδους χειρουργική επέμβαση.

«Πέρυσι, πονούσα τόσο πολύ που δεν μπορούσα να φάω το χριστουγεννιάτικο δείπνο. Έχασα τρία κιλά αρκετά γρήγορα. Σκέφτομαι ότι φέτος θα το αναπληρώσω και είμαι τόσο ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία να απολαύσω και πάλι τα Χριστούγεννα», πρόσθεσε.

Πηγή:http://www.ertnews.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share