X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔεν αλλάζουν τα σύνορα της Ουκρανίας, λέει ο Πρεσβευτής της στον ΟΗΕ

Δεν αλλάζουν τα σύνορα της Ουκρανίας, λέει ο Πρεσβευτής της στον ΟΗΕ

Ο Πρεσβευτής της Ουκρανίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών Σεργκέι Κίσλιτσια τόνισε παρεμβαίνοντας στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι «τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα» της χώρας του «παραμένουν αμετάβλητα, ανεξαρτήτως των ανακοινώσεων και των ενεργειών» της Ρωσίας.

Το Κίεβο απαιτεί η Μόσχα «να ακυρώσει την απόφαση της αναγνώρισης» των δύο αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών στην ανατολική Ουκρανία ως ανεξάρτητων κρατών, να «επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» και να προχωρήσει «σε άμεση και επαληθεύσιμη απόσυρση των στρατευμάτων κατοχής» πάραυτα, πρόσθεσε ο Ουκρανός διπλωμάτης.

Η Μόσχα δεν έχει κλείσει την πόρτα στη «διπλωματία» για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, αλλά εννοεί να αποτρέψει το επαπειλούμενο «λουτρό αίματος» στις περιφέρειες που ελέγχονται από τους φιλορώσους αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας που το Κρεμλίνο αναγνώρισε ως ανεξάρτητα κράτη, τόνισε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Ρώσος Πρεσβευτής στον διεθνή οργανισμό, ο Βασίλι Νεμπένζια.

«Παραμένουμε ανοικτοί στη διπλωματία, υπέρ της διπλωματικής λύσης Ωστόσο, δεν έχουμε καμία πρόθεση να επιτρέψουμε να διαπραχθεί λουτρό αίματος στο Ντονμπάς», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης απευθυνόμενος στους ομολόγους του στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Τόνισε πως η Μόσχα δεν μπορούσε να επιτρέψει τους νέους «στρατιωτικούς τυχοδιωκτισμούς» του Κιέβου. Ο Βασίλι Νεμπένζια προειδοποίησε εξάλλου τις δυτικές δυνάμεις να το “σκεφτούν δύο φορές” προτού προχωρήσουν σε ενέργειες οι οποίες θα επιδείνωναν την κατάσταση στην Ουκρανία.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share