X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔεν αποκόπηκαν επιδόματα αναπηρίας, διευκρινίζει το Υφυπουργείο για περιστατικό

Δεν αποκόπηκαν επιδόματα αναπηρίας, διευκρινίζει το Υφυπουργείο για περιστατικό

Δεν αποκόπηκαν επιδόματα που αφορούν σε βαριά κινητική αναπηρία και σε φροντίδα παραπληγικών, διευκρινίζει το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας για υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας για αποκοπή επιδόματος σε άτομο με βαριά αναπηρία. Σημειώνει ότι στο εν λόγω άτομο αναστάληκε το ΕΕΕ, για σκοπούς διερεύνησης.

“Δεν πρόκειται για αποκοπή επιδομάτων του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες, αλλά για αναστολή του ΕΕΕ για σκοπούς διερεύνησης ζητήματος που προέκυψε σε σχέση με κριτήρια που διέπουν το ΕΕΕ”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το Υφυπουργείο σημειώνει ότι για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων του υπό αναφορά ατόμου, δεν παρατίθενται λεπτομέρειες, ωστόσο, τονίζεται ότι τα επιδόματα που αφορούν σε βαριά κινητική αναπηρία και σε φροντίδα παραπληγικών δεν αποκόπηκαν.

Αναφορικά με το επίδομα ΕΕΕ, διευκρινίζεται ότι υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια βάσει Νόμου, τα οποία η Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας (ΥΔΕΠ) του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας οφείλει να εφαρμόζει.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι για τη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως ενημερώθηκε και το υπό αναφορά άτομο από λειτουργό της ΥΔΕΠ, η διερεύνηση θα γίνει τάχιστα και σε προτεραιότητα όπως γίνεται πάντοτε για άτομα με αναπηρίες.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share