X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΔεν βρίσκουν εύκολα ειδικούς πληροφορικής - επικοινωνιών οι επιχειρήσεις στην ΕΕ

Δεν βρίσκουν εύκολα ειδικούς πληροφορικής – επικοινωνιών οι επιχειρήσεις στην ΕΕ

Οι εταιρίες στην ΕΕ δυσκολεύονται να βρουν και προσλάβουν ειδικούς για θέματα τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, με την Κύπρο να βρίσκεται μεταξύ των χωρών όπου σχετικά λιγότερες εταιρείες αντιμετώπισαν δυσκολίες (54,5% έναντι 62,8% στην ΕΕ).

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικής έρευνας το 2022, σημειώνεται, 9,5% των επιχειρήσεων στην ΕΕ δήλωναν πως το 2021 προσέλαβαν ή προσπαθούσαν να προσλάβουν ειδικούς τεχνολογιών στην πληροφορική και τις επικοινωνίες. Από αυτές, το 62,8% δήλωναν πως αντιμετώπισαν δυσκολίες στο να καλύψουν τις κενές θέσεις.

Οι δυσκολίες που καταγράφηκαν στην έρευνα από τις εταιρίες που συμμετείχαν ήταν η έλλειψη αιτήσεων, η έλλειψη σχετικών προσόντων και εμπειρίας, καθώς και οι υψηλές προσδοκίες για το ύψους του μισθού.

Το ποσοστό των επιχειρήσεων που αντιμετώπισαν δυσκολίες στην προσπάθεια τους να προσλάβουν ειδικούς ήταν σημαντικά ψηλότερο μεταξύ των μεγάλων επιχειρήσεων (72,2%). Ωστόσο, υψηλά ποσοστά καταγράφηκαν και μεταξύ των μεσαίων επιχειρήσεων (63,7 %) και των μικρών επιχειρήσεων (59,9%).

Σε επίπεδο κρατών μελών, το εν λόγω ποσοστό ήταν πάνω από 75% στη Σλοβενία (78,0%), την Τσεχία (77,0%) και τη Γερμανία (76,6%). Σημαντικό ποσοστό επιχειρήσεων αντιμετώπισε τις ίδιες δυσκολίες στο Λουξεμβούργο (70,9%) και τις Κάτω Χώρες (70,4%).

Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Ισπανία (32,8%), τη Βουλγαρία (46,0%), την Πολωνία (46,5%), τη Σλοβακία (51,4%) και την Κύπρο (54,5%).

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share