X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔεν έχει πρόθεση να επιτεθεί σε αυτονομιστές, λέει η Ουκρανία, καθώς συγκρούσεις...

Δεν έχει πρόθεση να επιτεθεί σε αυτονομιστές, λέει η Ουκρανία, καθώς συγκρούσεις συνεχίζονται στα ανατολικά

Ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του δεν σκοπεύουν να επιτεθούν σε αυτονομιστές στις ανατολικές της περιοχές ή να ξεκινήσουν επιχείρηση για την ανάκτηση με τη βία της προσαρτημένης από τη Ρωσία χερσονήσου της Κριμαίας.

«Η Ουκρανία εντείνει τις άμυνές της. Όμως δεν έχουμε καμία πρόθεση να διεξάγουμε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον (ανατολικών αυτονομιστών) ή της Κριμαίας», δήλωσε ο Ολεξίι Ρέζνικοφ στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Είπε ακόμα, ότι ο αριθμός των ρωσικών δυνάμεων γύρω από την Ουκρανία έχει φτάσει τις 149.000.

«Παρακολουθούμε τα τμήματα των ρωσικών στρατευμάτων, τα οποία αριθμούν 129.000. Και μαζί με ναυτικά και αεροπορικά στοιχεία, ο αριθμός αυτός φτάνει τις 149.000», είπε ο Ρέζνικοφ.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί κατά μήκος του ανατολικού μετώπου της Ουκρανίας.

Διπλωματικές πηγές είπαν στο Reuters την Παρασκευή ότι οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία ήταν οι μεγαλύτερες από το 2015. Το Reuters επικαλείται, επίσης Διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια
και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) έχει ήδη καταγράψει 80 παραβιάσεις της εκεχειρίας στη γραμμή επαφής από το πρωί της Παρασκευής.

Ο ουκρανικός στρατός και οι φιλορώσοι αυτονομιστές αλληλοκατηγορήθηκαν σήμερα για νέους βομβαρδισμούς στην ανατολική Ουκρανία, στην οποία σημειώνεται από χθες, Πέμπτη, αναζωπύρωση της βίας με φόντο φόβους για επίθεση των ρωσικών δυνάμεων, ωστόσο ο Ρέζνικοφ δήλωσε σήμερα στο κοινοβούλιο πως οι αρχές της χώρας εκτιμούν ότι η πιθανότητα μιας μείζονος κλιμάκωσης της σύγκρουσης με τη Ρωσία είναι χαμηλή.

Οι ουκρανικές αρχές έκαναν λόγο για 20 παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός από τους αυτονομιστές στη διάρκεια της νύχτας, ενώ οι φιλορώσοι αντάρτες ανέφεραν 27 βολές από τον ουκρανικό στρατό.

Ωστόσο ο Ρέζνικοφ δήλωσε πως «οι υπηρεσίες πληροφοριών μας βλέπουν κάθε κίνηση που θα μπορούσε να δημιουργήσει εν δυνάμει απειλή για την Ουκρανία. Θεωρούμε πως η πιθανότητα μιας μεγάλης κλιμάκωσης είναι χαμηλή».

Χτες, Πέμπτη, ένα νηπιαγωγείο επλήγη στη Στάνιτσα Λουγκάνσκα, έναν μικρό οικισμό που βρίσκεται υπό κυβερνητικό έλεγχο στην ανατολική Ουκρανία, τη στιγμή που 20 παιδιά και 18 ενήλικοι βρίσκονταν μέσα σ` αυτό. Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, 32 οβίδες έπεσαν στην Στάνιτσα Λουγκάνσκα, με αποτέλεσμα να διακοπεί εν μέρει η ηλεκτροδότησή της.

Οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ ανέφεραν μια σημαντική αύξηση των πυρών, με 189 παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός να έχουν καταγραφεί χθες, Πέμπτη, στην περιοχή του Ντονέτσκ, έναντι 129 την Τετάρτη.

Τα δύο στρατόπεδα αλληλοκατηγορούνται σχετικά με τις ευθύνες γι` αυτή τη νέα αναζωπύρωση της βίας σε μια σύγκρουση που αφότου ξέσπασε, το 2014, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 14.000 ανθρώπους.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share