X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔεν μπορούμε να σταματήσουμε μόνοι μας τον Πούτιν, δήλωσε ο Ζελένσκι

Δεν μπορούμε να σταματήσουμε μόνοι μας τον Πούτιν, δήλωσε ο Ζελένσκι

Να ενωθεί η διεθνής κοινότητα ώστε να μπει ένα τέλος στα δεινά που υποφέρει ο ουκρανικός λαός από την ρωσική εισβολή, ζήτησε μέσω συνέντευξης στην έδρα του στο Κίεβο το βράδυ της Τετάρτης ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος παρατήρησε ότι για όποιον ζει τη φρίκη του πολέμου στη χώρα του η Δύση κινείται πολύ αργά. «Δεν μπορούμε να το σταματήσουμε όλο αυτό μόνοι μας», σημείωσε, πριν επαναλάβει το αίτημα για αποκλεισμό του εναέριου χώρου της Ουκρανίας.

Όπως σημείωσε, αν οι άλλες χώρες είναι ενωμένες «κατά του ναζισμού, κατά αυτής της τρομοκρατίας» θα έπρεπε μόνες να έχουν επιβάλει απαγόρευση πτήσεων και όχι να τους το ζητά επανειλημμένα ο ίδιος.

Πρόσθεσε ότι οι άλλες χώρες θα έπρεπε να έλεγαν συγνώμη στους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους για το ότι δεν ενήργησαν «χθες» ή μια εβδομάδα πριν, διότι «χθες ο κόσμος δεν έκανε τίποτα».

Στο ερώτημα αν συμμερίζεται το επιχείρημα ότι ο αποκλεισμός τους εναέριου χώρου θα έκανε τα πράγματα χειρότερα, ο κ. Ζελένσκι απάντησε: «Χειρότερα για ποιον; Για τις δικές μας οικογένειες όχι. Για εκείνους; Κανείς δεν ξέρει. Τα πράγματα είναι τώρα πολύ άσχημα». Προειδοποίησε δε ότι θα είναι αργά όταν η Δύση αντιληφθεί πως πρέπει να επιβληθεί απαγόρευση πτήσεων, καθώς θα έχουν σκοτωθεί εκατομμύρια άνθρωποι.

Είπε επίσης ότι οι Ρώσοι αποκλείουν τις ουκρανικές πόλεις και οδηγούν παιδιά σε θάνατο λόγω έλλειψης τροφίμων και νερού «διότι θέλουν να μας κάνουν να νιώσουμε σαν ζώα»

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share