X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔεν συζητούμε με ψευδοσχηματισμούς της Ρωσίας, λέει η Ουκρανία

Δεν συζητούμε με ψευδοσχηματισμούς της Ρωσίας, λέει η Ουκρανία

Ο επικεφαλής του Γραφείου του Ουκρανού Προέδρου, Andriy Yermak, όπως και άλλοι Ουκρανοί επίσημοι, διατηρεί τη θέση ότι οι διαπραγματεύσεις για μια διευθέτηση στην ανατολική Ουκρανία πρέπει να γίνουν με τη ρωσική πλευρά «και όχι με τους υπό τον έλεγχο της Ρωσίας σχηματισμούς που λειτουργούν στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη».

Δεν υπάρχουν και δεν μπορούν να υπάρχουν οποιαδήποτε νομικώς δεσμευτικά βήματα τα οποία να πρέπει να κάνει η Ουκρανία σε σχέση με τον κατοχικό σχηματισμό σε Donetsk και Luhansk, δήλωσε στο πρακτορείο Ukrinform ο Mykhailo Podoliak, σύμβουλος του επικεφαλής του Γραφείου του Ουκρανού Προέδρου.

Ο Andriy Yermak και όλοι οι άλλοι Ουκρανοί επίσημοι θεωρούν ότι είναι σκόπιμο και δίκαιο να υπάρξει διαπραγμάτευση για ειρήνη στο Donbas με τη ρωσική πλευρά.«Είναι η ρωσική πλευρά και όχι οποιουσδήποτε ψευδοσχηματισμούς που αποτελεί το μέρος σε έναν διάλογο για μια δύσκολη διένεξη. Δεν υπάρχουν και δεν μπορούν να υπάρξουν νομικώς δεσμευτικά βήματα της Ουκρανίας σε σχέση με κατοχικές δομές σε Donetsk και Luhansk. Πρέπει να μιλήσουμε με αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις, όχι με όσους αυτοπροβάλλονται», υπογράμμισε.

Ο σύμβουλος επεσήμανε πως η ουκρανική πλευρά έχει επαναβεβαιώσει αυτή τη στάση πολλές φορές και πως οι εταίροι της χώρας την αντιλαμβάνονται πλήρως.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share