X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΔιαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της Cyta αποφάσισε το συνέδριο ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ-Cyta

Διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της Cyta αποφάσισε το συνέδριο ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ-Cyta

Επαγρύπνηση για απόκρουση οποιασδήποτε προσπάθειας αλλοίωσης του δημόσιου χαρακτήρα της Cyta και κατηγορηματική απόρριψη της αγοράς υπηρεσιών, αποφάσισε μεταξύ άλλων το Τακτικό Παγκύπριο Συνέδριο της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ-Cyta, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Προεδρείου του Συνεδρίου, τα κεντρικά ζητήματα, που απασχόλησαν το Συνέδριο ήταν ο ρόλος της Cyta σήμερα και η προοπτική της, η ανάγκη απόκρουσης οποιασδήποτε μορφής ιδιωτικοποίησης της, αλλά και η μεγάλη πρόκληση του πραγματικού εκσυγχρονισμού του Οργανισμού, που θα τον ενδυναμώνει στον ανταγωνισμό, αλλά παράλληλα θα διαφυλάττει τον δημόσιο χαρακτήρα της Cyta και τις υγιείς εργασιακές σχέσεις, χωρίς την καταφυγή σε αγορές υπηρεσιών και απορρύθμιση της εργασίας με βασικό στόχο πάντα ο Οργανισμός να συνεχίσει την αναβάθμιση της προσφοράς του προς τους καταναλωτές και την οικονομία.

“Στη διαδικασία εκσυγχρονισμού της Cyta και στον διάλογο που γίνεται για το θέμα, η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ διασαφήνισε ότι θα εργαστεί με δημιουργικότητα για βελτίωση της λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας του Οργανισμού, ώστε να μπορεί να πρωτοπορεί στις συνθήκες ανταγωνισμού, μέσα στις οποίες αντικειμενικά δραστηριοποιείται”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Συνέδριο αποφάσισε ακόμα ότι “θα επαγρυπνεί για απόκρουση οποιασδήποτε προσπάθειας από οπουδήποτε και αν προέλθει, για ιδιωτικοποίηση ή μετοχοποίηση ή όποιας άλλης μορφής μεθόδευση που θα αλλοιώνει το δημόσιο χαρακτήρα της”, ενώ την ίδια ώρα, “απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη μέθοδο της αγοράς υπηρεσιών, οι οποίες απορρυθμίζουν την εργασία”.

Παραμένει αδιαπραγμάτευτη θέση, για το Συνέδριο, ότι ο Οργανισμός για τις μόνιμες και σταθερές ανάγκες του, θα πρέπει να στελεχώνεται μόνο με νέες μόνιμες θέσεις εργασίας. Όπου υπάρχουν οι αγορές υπηρεσιών στον Οργανισμό έναντι μόνιμων θέσεων, θα πρέπει σταδιακά να απαλειφθούν.

Το Συνέδριο επισήμανε επίσης την ανάγκη αναβάθμισης των όρων εργασίας του ημερομίσθιου και ωρομίσθιου προσωπικού και “θα ελέγχει από κοντά για να γίνουν πράξη όσα έχουν συμφωνηθεί”. Κατά τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να τύχουν εξομοίωσης με την κατηγορία εργαζομένων μηνιαίου ιδιωτικού δικαίου, οι όροι εργοδότησης του προσωπικού των θυγατρικών εταιρειών, σημειώνει.

“Καλούμε τη Cyta να συνεχίσει τον διάλογο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για το θέμα της τηλεργασίας, η οποία εφαρμόστηκε κυρίως λόγω της πανδημίας, με στόχο όπου χρειάζεται να επέλθουν βελτιώσεις”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Τέλος, το Παγκύπριο Συνέδριο έκρινε ως πολύ σημαντικό να υπάρχει σωστή αναπλήρωση των θέσεων εργασίας, οι οποίες θα προκύψουν από το Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης, έχοντας υπόψη τη συμφωνία ότι το ποσοστό των εργαζομένων Δημοσίου Δικαίου θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 60% και ότι ο Οργανισμός θα πρέπει να αποφύγει να καλύψει τις πιο πάνω ανάγκες με αγορές υπηρεσιών.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την εκλογή της νέας Γραμματείας της Παγκύπριας Κλαδικής την οποία αποτελούν ο Καρατζιάς Νίκος, Γενικός Γραμματέας, ο Πετεβίνου Πέτρος, Αν. Γενικός Γραμματέας και ο Αντωνίου Γιαννάκης, Οργανωτικός Γραμματέας, ενώ ως μέλη εκλέχθηκαν οι Μιχαήλ Ανδρέας, Νεοφύτου Τάσος, Τζιόγκουρος Ανδρέας, Ζαννούπα Ανδρέας, Παλιός Χρίστος, Παναγή Μαρία, Ιωαννίδης Ανδρέας, Χαραλάμπους Μαρίνος, Μαραθεύτη Μαργαρίτα, Καλοθέου Αγγέλα, Ασσιώτου Ροδούλα, Κόκκινος Ανδρέας, Βασιλείου Ομήρια, Παπαχριστοφόρου Χριστόφορος και Ιμανίμης Δημήτρης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share