X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΔιακρίσεις για κυπριακές ομάδες σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ρομποτικής στην Πράγα

Διακρίσεις για κυπριακές ομάδες σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ρομποτικής στην Πράγα

Στην Τσεχία βρέθηκαν οι κυπριακές ομάδες μαθητών που διαγωνίστηκαν στον διαγωνισμό ρομποτικής Robotic Day Prague 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο της Πράγας, όπου αποκόμισαν σημαντικές διακρίσεις, παρουσιάζοντας καινοτόμες δημιουργίες τους σε διάφορες ρομποτικές προκλήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των κυπριακών ομάδων, ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 3 – 4 Ιουνίου και διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο του Καρόλου της Πράγας – Τμήμα Θετικών Επιστημών, με τη συμμετοχή ομάδων από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες.

Την κυπριακή αποστολή των περίπου 180 ατόμων, απάρτιζαν γονείς και μαθητές από το Cybernet Αθηένου, το Epiteugma Robotics Lab Λευκωσίας, τους Steamers του Οργανισμού Νεολαίας Λευκωσίας, την ΤΕΣΕΚ Γ’ Λεμεσού, την Παιδεία Πάφου και το Ευρυμάθεια Λευκωσίας.

Μεταξύ των κυπριακών ομάδων, δύο κατέλαβαν την 1η θέση, η ομάδα MadMax από το Cybernet Αθηένου στην κατηγορία Toy Cleanup και η ομάδα TechBoys από το Epiteugma Robotics Lab Λευκωσίας στην κατηγορία Roadside Assistance. Άλλες δύο ομάδες κατέλαβαν τη 2η θέση, η ομάδα RTG από το Epiteugma Robotics Lab Λευκωσίας στην κατηγορία Roadside Assistance και η ομάδα G-Mates της ΤΕΣΕΚ Γ’ Λεμεσού στην κατηγορία Ketchup House. Επίσης, την 3η θέση πήρε η ομάδα Cubbies από το Epiteugma Robotics Lab Λευκωσίας στην κατηγορία Toy Cleanup.

Επίσης, αξιόλογη ήταν η κατάταξη άλλων κυπριακών ομάδων, όπως της ομάδας Rescue Bots από το Epiteugma Robotics Lab Λευκωσίας, που κατετάγη 6η στην κατηγορία Bear Rescue. Η ομάδα SciFi από το Epiteugma Robotics Lab Λευκωσίας κατετάγη 7η στην κατηγορία Line Follow και η ομάδα Megatron300 από το Cybernet Αθηένου κατετάγη 8η στην κατηγορία Mini Sumo.

Σημειώνεται ότι οι κυπριακές ομάδες που διαγωνίστηκαν στην Τσεχία είχαν προκριθεί από τον αντίστοιχο διαγωνισμό Robotic Day Cyprus 2023, που διοργάνωσε το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Achievement Foundation for Talented and Gifted Youth και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου (ΣΙΦΚ).

https://www.facebook.com/watch/?v=286993823653464

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share