X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΔιαπιστεύθηκε ο πρώτος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στη Διεθνή Αρχή των Θαλάσσιων...

Διαπιστεύθηκε ο πρώτος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στη Διεθνή Αρχή των Θαλάσσιων Βυθών

Ο Πρέσβης Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου επέδωσε χθες Πέμπτη τα διαπιστευτήριά του στον Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς Αρχής των Θαλάσσιων Βυθών (ISA), Michael W. Lodge, ως πρώτος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αρχή.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω των μέτρων που ισχύουν εξαιτίας της πανδημίας.

Κατά την τελετή, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Αρχή και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της, ο κ. Χατζηχρυσάνθου σημείωσε ότι ως νησιώτικο και ναυτιλιακό κράτος, η Κύπρος επισημαίνει την κρίσιμη σημασία του διεθνούς νόμου όπως απεικονίζεται στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών και του Δικαίου της Θάλασσας, που αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα της διακυβέρνησης των ωκεανών, όπου η ISA διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς προωθεί την αποτελεσματική και ενιαία εφαρμογή του διεθνούς νομικού καθεστώτος της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο κ. Lodge εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη διαπίστευση του νέου Μόνιμου Αντιπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ISA. «Προσβλέπω σε στενή συνεργασία για να διασφαλίσουμε περαιτέρω ότι το νομικό καθεστώς για την Περιοχή που περιλαμβάνεται στη Σύμβαση (των ΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας) θα ενισχυθεί καθώς κινούμαστε προς τη βιώσιμη ανάπτυξη των ορυκτών πόρων του βυθού προς όφελος όλης της ανθρωπότητας», είπε ο κ. Lodge.

Η Διεθνής Αρχή των Θαλάσσιων Βυθών (ISA) είναι μια ανεξάρτητη, αυτόνομη οργάνωση, που ιδρύθηκε ως αποτέλεσμα της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, που ανέθετε στην Αρχή να είναι η οργάνωση μέσω της οποίας τα Κράτη που συμμετέχουν στη Σύμβαση θα οργανώνουν και θα ελέγχουν δραστηριότητες στην περιοχή του βυθού (έδαφος και υπέδαφος) των θαλασσών και των ωκεανών, η οποία βρίσκεται πέρα από τα όρια της εθνικής δικαιοδοσίας, όπως όρισε η Γενική Συνέλευση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share