X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔιερευνά ισχυρισμούς ότι οι εκρήξεις στην Πολωνία είναι από ρωσικούς πύραυλους, λέει...

Διερευνά ισχυρισμούς ότι οι εκρήξεις στην Πολωνία είναι από ρωσικούς πύραυλους, λέει το Πεντάγωνο

Να μην δημοσιεύουν «μη επαληθευμένες πληροφορίες», ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Πολωνίας, Πιότρ Μούλερ, από τα μέσα ενημέρωσης, μετά από πληροφορίες ότι δύο άτομα σκοτώθηκαν από εκρήξεις σε ένα χωριό στην ανατολική Πολωνία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ το Πεντάγωνο είπε ότι διερευνά ισχυρισμούς ότι πρόκειται για ρωσικούς πύραυλους.

Ο Μούλερ, ανέφερε στο Τουίτερ, ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Ματέους Μοραβιέτσκι, συγκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση μιας κυβερνητικής επιτροπής για υποθέσεις εθνικής ασφάλειας και άμυνας.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ο Μούλερ είπε ότι η επιτροπή συγκλήθηκε λόγω της «κατάστασης κρίσης», προσθέτοντας ότι οι σχετικές πληροφορίες θα παρουσιαστούν αργότερα στο κοινό. Κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης να μην δημοσιεύσουν στο μεταξύ «μη επαληθευμένες πληροφορίες».

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι το Πεντάγωνο δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι είχαν προσγειωθεί στην Πολωνία, αλλά ότι ερευνά τους ισχυρισμούς.

«Γνωρίζουμε τα δημοσιεύματα του Τύπου που υποστηρίζουν ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν μια τοποθεσία εντός της Πολωνίας ή των συνόρων με την Ουκρανία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πατ Ράιντερ.

«Δεν έχουμε καμία πληροφορία αυτή τη στιγμή που να επιβεβαιώνει ότι υπήρξε πυραυλική επίθεση», είπε ο Ράιντερ στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι το Πεντάγωνο «εξετάζει περαιτέρω το θέμα».

Πυροσβέστες είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη στο Przewodow, ένα χωριό στην ανατολική Πολωνία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ το πολωνικό Radio ZET ανέφερε ότι δύο αδέσποτοι πύραυλοι έπληξαν το Przewodow την Τρίτη, σκοτώνοντας δύο άτομα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ανέφερε οτι αξιωματικός σε υπηρεσία είπε νωρίτερα ότι πυροσβέστες βρίσκονταν στο σημείο, και οτι δεν ήταν σαφές τι έχει συμβεί.

Πηγή:KYΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share