X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΔιόρθωση του προϋπολογισμού του ΓεΣΥ ζητά ο Παγκύπριος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών

Διόρθωση του προϋπολογισμού του ΓεΣΥ ζητά ο Παγκύπριος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών

Ο Παγκύπριος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών ζητά οι φυσιοθεραπευτές να αμείβονται στο πλαίσιο το ΓεΣΥ, σύμφωνα με όσα έχουν αρχικά συμφωνηθεί και αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα και το επίπεδο της δουλειάς τους και λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές ανάγκες του πληθυσμού.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως αν και εφόσον δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια, αποδεδειγμένα με επιχειρήματα και αριθμούς αιτήματά τους,  όπως αναφέρεται, για διόρθωση του προϋπολογισμού της φυσιοθεραπείας εντός των επόμενων ημερών θα καλεστούν τα μέλη να λάβουν αποφάσεις για τη λήψη δυναμικών μέτρων.

Ο Σύλλογος αναφέρει ότι υπολογισμοί στην βάσει των οποίων έγιναν οι συμφωνίες κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων πριν την ένταξη τους στο ΓεΣΥ δεν αντιπροσωπεύουν πλέον τις σημερινές απαιτήσεις του πληθυσμού για φυσιοθεραπεία, με  αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη μείωση της αμοιβής των φυσιοθεραπευτών, τη μη κάλυψη των εξόδων τους και τη μη δίκαιη και στην βάση των συμφωνημένων αμοιβή των υπηρεσιών τους.

Πέραν από το θέμα του ελλιπούς προϋπολογισμού του ΟΑΥ για την φυσιοθεραπεία, ο Σύλλογος θέτει ως δεύτερο πρόβλημα τη μη πρόσβαση των φυσιοθεραπευτών στο ιστορικό του ασθενή, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να εκτελούν σωστά και αποτελεσματικά την εργασία τους με σκοπό το ποιοτική και ασφαλή προσφορά των υπηρεσιών μας προς τους ασθενείς.

Όπως αναφέρεται, με τους προϋπολογισμούς του 21 και 22 υπολογίστηκε ότι οι μηνιαίες συνεδρίες συνολικά Παγκύπρια θα κυμαίνονταν περίπου στις 55.000 μηνιαίως ενώ για το 2022 ξεπερνούν και φτάνουν ακόμη και τις 75.000 περίπου με ένα κλειστό προϋπολογισμό που ανέρχεται αυτή τη στιγμή για το 2021 και για το 2022 στα 19,5 εκατομμύρια.

Προστίθεται ότι ο Σύλλογος μετέφερε το αίτημά του όπως διορθωθεί ο προϋπολογισμός για το 2022, σε τέσσερεις συναντήσεις με τον ΟΑΥ τους τελευταίους δύο μήνες,  ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν φάνηκε να βρίσκει ανταπόκριση. Οι φυσιοθεραπευτές, αναφέρεται, δεν προτίθενται να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν ουσιαστικά με δωρεάν θεραπείες προς τους δικαιούχους ισάξιες της μείωσης των απολαβών τους που τους επιβάλλεται κάθε μήνα  με την δικαιολογία της πτώσης της μονάδας εξ αιτίας της αυξημένης ζήτησης.

«Οι φυσιοθεραπευτές δεν ευθύνονται αν ο ΟΑΥ δεν έχει προβλέψει σωστά τις ανάγκες των δικαιούχων. Πέραν αυτού δεν προτιθέμεθα να το αφήσουμε να περάσει ως έχει βλέποντας μάλιστα την πρόθεση του ΟΑΥ να προσθέσει ακόμη περισσότερες παροχές σε χρόνιους ασθενείς χωρίς να ανταμείβει του φυσιοθεραπευτές με δίκαιο τρόπο», σημειώνεται.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share