X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔιπλασιάστηκαν τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών από Γερμανία

Διπλασιάστηκαν τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών από Γερμανία

Το άθροισμα των κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων Ρώσων και Λευκορώσων ολιγαρχών που αναφέρθηκαν από τις γερμανικές Αρχές στην ΕΕ έχει σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε μία μόλις εβδομάδα από 2,2 δισ. σε σχεδόν 4,4 δισ. ευρώ, δήλωσε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Didier Reynders στο Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας RND.

«Εξεπλάγην ιδιαιτέρως. Ωστόσο, δεν είναι σαφές κατά πόσον η δραστική αύξηση οφείλεται στο πάγωμα και νέων περιουσιακών στοιχείων ή στο ότι οι πληροφορίες μόλις τώρα διαβιβάστηκαν στην ΕΕ» δήλωσε.

Η Taskforce «Freeze and Seize» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι επιφορτισμένη με τον συντονισμό των μέτρων κατά των ολιγαρχών που συνδέονται με το Κρεμλίνο, στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Το Νοέμβριο τα κράτη-μέλη της ΕΕ πάγωσαν περιουσιακά στοιχεία ύψους 19 δισ. ευρώ. «Σήμερα βρισκόμαστε στα 23,1 δισ. ευρώ», δήλωσε ο Reynders.

Ο Επίτροπος χαρακτήρισε «εντυπωσιακή» την ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση των περιουσιακών στοιχείων που πάγωσαν στη Γερμανία. Ο Βέλγος Επίτροπος τόνισε ότι «προσπαθούμε να εφαρμόσουμε περαιτέρω τις κυρώσεις και να επιτύχουμε μια ακόμα μεγαλύτερη ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των κρατών-μελών».

Ο Reynders είπε ότι το ποσό των παγωμένων κεφαλαίων στην Ουγγαρία ήταν επί πολύ καιρό μόλις 3.000 ευρώ. «Τώρα ανέρχεται σε 870 εκ. ευρώ.

Το ίδιο συνέβη σε πολλές χώρες. Πριν από μερικές εβδομάδες ταξίδεψα στην Ελλάδα και είπα στους Έλληνες ότι είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι έχουν παγώσει περιουσιακά στοιχεία αξίας μόνο 200.000 ευρώ. Ίσως υπάρχουν καλοί λόγοι γι’ αυτό. Αλλά με έναν τόσο όμορφο ουρανό, μια τόσο όμορφη θάλασσα, σίγουρα θα υπάρχουν ολιγάρχες που θα θέλουν να πάνε στην Ελλάδα».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share