X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔύο πυρκαγιές στην Επαρχία Λάρνακας κλήθηκε να διαχειριστεί η Πυροσβεστική το τελευταίο...

Δύο πυρκαγιές στην Επαρχία Λάρνακας κλήθηκε να διαχειριστεί η Πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο

Δύο πυρκαγιές, μία σε ανοιχτό χώρο σε αγροτική περιοχή της κοινότητας Αγγλισίδες και μία σε φορτηγό όχημα στο χωριό Ξυλοφάγου, κλήθηκε να διαχειριστεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία το τελευταίο 24ωρο.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Πυροσβεστική αναφέρει ότι στις 12:17 χθες λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ανοιχτό χώρο σε αγροτική περιοχή της κοινότητας Αγγλισίδες, της επαρχίας Λάρνακας, ενώ ανταποκρίθηκαν μέλη της ΕΜΑΚ με τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα, το Τμήμα Δασών με ένα στελεχωμένη Φορητή Μονάδα Πυρόσβεσης, δύο Φορητές Μονάδες Πυρόσβεσης από τα κοινοτικά συμβούλια των κοινοτήτων Αγγλισίδων και Αναφωτίας, καθώς και πέντε ιδιωτικοί γεωργικοί ελκυστήρες.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 13:10 και κατέκαψε ενάμιση εκτάριο από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό χαρουπόδεντρων.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Εξάλλου, στις 03:35 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε φορτηγό όχημα στο χωρίο Ξυλοφάγου και ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου Λοχία Αδάμου Αδάμου με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τις Βρετανικές Βάσεις, καθότι η περιοχή είναι υπό την ευθύνη των Βρετανικών Βάσεων.

Το φορτηγό όχημα βρισκόταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης γεωργικών μηχανημάτων.

Ακολουθεί διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων.

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική από τις 06:00 της 10ης Μαΐου 2022 μέχρι και τις 06:00 της 11ης Μαΐου 2022 ανταποκρίθηκε επίσης σε άλλες 20 πυρκαγιές, 27 κλήσεις για βοήθεια και 5 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share