X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔυσαρέσκεια στη Μόσχα για την παράδοση στελεχών "Αζόφ" από Τουρκία

Δυσαρέσκεια στη Μόσχα για την παράδοση στελεχών “Αζόφ” από Τουρκία

Η παράδοση των πέντε ηγετικών στελεχών του τάγματος «Αζόφ» στην ουκρανική πλευρά, κατά παράβαση των συμφωνηθέντων μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «δεν περιποιεί τιμή στην τουρκική πλευρά», δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR) της Ρωσίας Σεργκέι Ναρίσκιν, ένας ακόμη υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Μόσχας, που για τέταρτο συνεχόμενο 24ωρο εκφράζει δυσαρέσκεια για την απόφαση αυτή του Τούρκου ηγέτη.

Ο Σ. Ναρίσκιν αξιολόγησε τις ενέργειες της Άγκυρας «ως ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις της τουρκικής πλευράς ως προς αυτό το κομμάτι» και διευκρίνισε ότι μετά από αυτό το γεγονός δεν υπήρξαν επαφές μεταξύ των τουρκικών και των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, ενώ για άλλη μια φορά σήμερα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει στο πρόγραμμα των επόμενων ημερών τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών.

Ο επικεφαλής της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας, που δρα κατεξοχήν στο εξωτερικό, επιβεβαίωσε μεταξύ άλλων ότι στα τέλη Ιουνίου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του, επικεφαλής της αμερικανικής CIA Ουίλιαμ Μπερνς. Αφορμή ήταν κατά τον Ρώσο αξιωματούχο η ανταρσία της ιδιωτικής πολεμικής εταιρείας «Βάγκνερ», όμως εκτίμησε ότι αυτό «ήταν περισσότερο πρόσχημα, διότι το κύριο μέρος της συνομιλίας επικεντρώθηκε στη συζήτηση του θέματος και των γεγονότων γύρω από την Ουκρανία. Σκεφτόμασταν, συλλογιζόμασταν τι να κάνουμε για την Ουκρανία».

Κατά τον Σ. Ναρίσκιν η συνομιλία διήρκεσε «περίπου μία ώρα» και παρά το γεγονός ότι δεν συμφωνήθηκε κάποια συνάντηση, «μια τέτοια δυνατότητα υπάρχει τόσο οι τηλεφωνικές συνομιλίες, όσο και η πιθανότητα μιας προσωπικής συνάντησης διατηρούνται, ενώ επίσης δεν εθίγη καθ’ οιονδήποτε τρόπο το θέμα της πρόσφατης επίσκεψης Μπερνς στο Κίεβο. Ο Ρώσος αξιωματούχος σχολίασε ότι δεν υπήρξε για τη ρωσική πλευρά κάτι το απροσδόκητο στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ενώ χαρακτήρισε φυσικό ότι οι διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία θα είναι δυνατές αργά ή γρήγορα, «διότι κάθε σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένης μιας ένοπλης σύγκρουσης, τελειώνει με διαπραγματεύσεις, αλλά οι συνθήκες για αυτές πρέπει ακόμη να ωριμάσουν».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share