X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔώδεκα αεροπλάνα μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη σεισμόπληκτη Συρία

Δώδεκα αεροπλάνα μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη σεισμόπληκτη Συρία

Η νέα σεισμική δραστηριότητα στην Αντιόχεια επηρέασε και τη Συρία, η οποία εξακολουθεί να μετρά τις μεγάλες πληγές που άνοιξαν οι προηγούμενοι σεισμοί με επίκεντρο το Μάρας της Τουρκίας. Η Κυβέρνηση της Συρίας επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις των σεισμών με τη συνδρομή της ξένης βοήθειας, καθώς τις προηγούμενες ώρες, 12 αεροπλάνα έφτασαν σε αεροδρόμια της Δαμασκού, της Λαττάκειας και του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «SANA», «ένας σεισμός μεγέθους 6 βαθμών έπληξε τον δήμο Αλεξανδρέττας, 52 χλμ. δυτικά του Ιντλίμπ, και σε βάθος 21,2 χλμ., στις 20.04 τοπική ώρα».

Ο Δρ. Ραέντ Αχμάντ, γενικός διευθυντής του Εθνικού Σεισμολογικού Κέντρου, δήλωσε ότι η δόνηση είναι ένας από τους μετασεισμούς του κύριου σεισμού που σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου.

Ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Σεισμολογικού Κέντρου της Συρίας δήλωσε ότι οι μετασεισμοί θα συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα ως αποτέλεσμα της μεγάλης ενέργειας του κύριου σεισμού, η οποία οδήγησε στην ενεργοποίηση όλων των ρηγμάτων στην περιοχή.

Η προσπάθεια της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των σεισμών

Ο νέος μεγάλος σεισμός στην Αντιόχεια ήρθε σε μια στιγμή που η συριακή Κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις των προηγούμενων μεγάλων σεισμών. Σύμφωνα με το «SANA», ο υπουργός Δημοσίων Έργων και Στέγασηςτης Συρίας, Σουχάϊλ Αμντέλ Λατίφ ανακοίνωσε ότι οι επιτροπές ασφάλειας κατασκευών στις επαρχίες που επλήγησαν από τον σεισμό (Χαλέπι, Λαττάκεια και Χάμα), ολοκλήρωσαν την καταγραφή της κατάστασης περισσότερων από 41 χιλιάδων κτιρίων.

Τα κτίρια θα ταξινομηθούν σε αυτά που έχουν υποστεί ολοκληρωτική ζημιά και πρέπει να ενισχυθούν, κτίρια που χρειάζονται απλή συντήρηση και κτίρια χωρίς προβλήματα. Ο Σύρος αξιωματούχος ανέφερε πως το κράτος θα παράσχει το μέγιστο που μπορεί σε όσους επλήγησαν από τον σεισμό παρά τη δυσκολία της κατάστασης, λόγω των δυτικών κυρώσεων στη Συρία.

Σύμφωνα με τον κ. Λατίφ, κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής συνεδρίασης υπό την προεδρία του Προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ αμέσως μετά τον αρχικό σεισμό, αναπτύχθηκε μια στρατηγική, η οποία περιλάμβανε τις βασικές γραμμές για την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της και την κατανομή των καθηκόντων στα υπουργεία σύμφωνα με τις ειδικότητες. Το συριακό κράτος παρείχε από την πρώτη ημέρα του σεισμού περισσότερα από 250 καταφύγια και το Υπουργείο Δημοσίων Έργων και Στέγασης, όπως και άλλες αρχές, συμμετείχε στην εξασφάλιση και τον εξοπλισμό αυτών των κέντρων.

Ο Αμπντούλ Λατίφ εξήγησε ότι το Υπουργείο επικοινώνησε αμέσως με τους γενικούς διευθυντές των κατασκευαστικών εταιρειών και τους ζήτησε να επανδρώσουν όλους τους μηχανισμούς. Τα μηχανήματα και συνεργεία που συγκεντρώθηκαν συνέβαλλαν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Είπε ακόμη ότι ο αριθμός των προβληματικών κτιρίων στην επαρχία Λαττάκεια ξεπέρασε τα 22.000, στο Χαλέπι τα 12.600 κτίρια και στη Χάμα τα 7.200 κτίρια και οι αριθμοί αυτοί μπορούν να αυξηθούν με τη συνέχιση των επιθεωρήσεων στα κτίρια.

«Μετά τη φάση έκτακτης ανάγκης, ξεκίνησε η δεύτερη φάση του σχεδίου που έθεσε το Υπουργικό Συμβούλιο στις 14 του τρέχοντος μήνα, όπου ανατέθηκε στις κατασκευαστικές εταιρείες του Υπουργείου Δημοσίων Έργων και Στέγασης και του Υπουργείου Άμυνας να αρχίσουν αμέσως να εξασφαλίζουν 350 προκατασκευασμένες οικιστικές μονάδες για να στεγάσουν τους πληγέντες και οι εταιρείες άρχισαν από την περασμένη Παρασκευή να μεταφέρουν τις προκατασκευασμένες μονάδες σε τοποθεσίες στο Χαλέπι, τη Λαττάκεια και το Τζάμπλεχ», ανέφερε επίσης, ο Υπουργός Δημοσίων Έργων και Οικήσεως της Συρίας.

Αεροσκάφη μεταφέρουν διεθνή βοήθεια στη Συρία

Εν τω μεταξύ, τις προηγούμενες ώρες, 12 αεροπλάνα που μετέφεραν διεθνή βοήθεια στους πληγέντες από τον σεισμό στη Συρία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ομάν, τη Ρωσία και το Ιράν έφτασαν σε αεροδρόμια της Δαμασκού, της Λαττάκειας και του Χαλεπίου.

Από το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, το «SANA» μετέδωσε ότι ένα αεροπλάνο έφτασε από τα ΗΑΕ μεταφέροντας αρωγή που παρείχε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τους πληγέντες από τον σεισμό.

Το αεροπλάνο μεταφέρει 33 τόνους ιατρικού υλικού έκτακτης ανάγκης και νοσοκομειακού εξοπλισμού, σύμφωνα με τον μόνιμο εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Συρία, Δρ. Ιμάν Σανγκουίτι, σημειώνοντας ότι είναι το δεύτερο αεροπλάνο που φτάνει στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού από τον οργανισμό και προηγήθηκε ένα αεροπλάνο στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου μετά τον σεισμό.

Την ίδια ώρα, τρία αεροσκάφη των Εμιράτων έφθασαν επίσης στο αεροδρόμιο της Δαμασκού. Το πρώτο μετέφερε 86 τόνους και 380 κιλά ιατρικών και επισιτιστικών υλικών και κουβερτών, το δεύτερο μετέφερε 30 τόνους και 740 κιλά υλικά ανακούφισης και τρόφιμα και το τρίτο μετέφερε 23 τόνους και 170 κιλά τροφίμων, στρωμάτων, κρεβατιών και κουβερτών για τους πληγέντες από τον σεισμό.

Ένα αεροπλάνο του Ομάν που μετέφερε 13 τόνους επισιτιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από τον σεισμό έφτασε επίσης στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Ένα ρωσικό αεροπλάνο βοήθειας που μετέφερε 19 τόνους ιατρικών και επισιτιστικών προμηθειών για παιδιά, χειμωνιάτικα ρούχα, κουβέρτες και σκηνές έφτασε επίσης στη Δαμασκό.

Στο διεθνές αεροδρόμιο της Λαττάκειας προσγειώθηκαν δύο αεροπλάνα από τα ΗΑΕ που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια.

Ένα ρωσικό αεροπλάνο βοήθειας που μετέφερε 37 τόνους επισιτιστικής βοήθειας έφτασε επίσης στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου, δύο αεροσκάφη των Εμιράτων έφτασαν μεταφέροντας 25,8 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ένα ιρανικό αεροπλάνο που μετέφερε 24 τόνους τροφίμων και ιατρικών προμηθειών προσγειώθηκε επίσης στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Εν τω μεταξύ, το γειτονικό Ιράκ, με τους διάφορους κυβερνητικούς και λαϊκούς φορείς του, συνεχίζει να στέλνει οδικώς βοήθεια με διάφορες μορφές για την ανακούφιση των θυμάτων των σεισμών στη Συρία.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share