X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕφαρμογή κάποιων κυρώσεων κατά της Ρωσίας από τώρα ζητά από την ΕΕ...

Εφαρμογή κάποιων κυρώσεων κατά της Ρωσίας από τώρα ζητά από την ΕΕ ο Ουκρανός ΥΠΕΞ

Ξεκάθαρα μηνύματα στη Ρωσία και αποφάσεις αναμένει η Ουκρανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταξύ άλλων μέσω επιβολής από τώρα κάποιων από τις κυρώσεις που συζητούνται, ανέφερε ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κούλεμπα κατά την άφιξή του στη συνάντηση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

«Υπάρχουν πολλές αποφάσεις που η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να πάρει τώρα για να στείλει ξεκάθαρα μηνύματα στη Ρωσία πως η κλιμάκωση της δεν θα γίνει ανεκτή και πως η Ουκρανία δεν θα αφεθεί μόνη», τόνισε.

«Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο πολιτικά μηνύματα αλλά και συγκεκριμένες ενέργειες όπως η στήριξη της ανάπτυξης του τομέα της άμυνας, η στήριξη της κυβερνοασφάλειας της Ουκρανίας και η επιβολή κάποιων από τις κυρώσεις» πρόσθεσε.

«Πιστεύουμε πως υπάρχουν καλοί λόγοι, καλοί και θεμιτοί λόγοι, να επιβληθούν τουλάχιστον κάποιες από τις κυρώσεις τώρα ώστε να φανεί πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μιλά μόνο για κυρώσεις, αλλά πως μπορεί να κάνει τα λόγια πράξεις» υπογράμμισε.

Ο κ. Κούλεμπα αναφέρθηκε επίσης σε συζήτηση που είχε τα χαράματα της Δευτέρας με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν αναφορικά με την πρωτοβουλία για συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Μπάιντεν και του Προέδρου Πούτιν.

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ χαιρέτισε αυτό το ενδεχόμενο, προσθέτοντας πως «κάθε προσπάθεια προς μια διπλωματική λύση αξίζει τον κόπο», και σημείωσε πως ο κ. Μπλίνκεν τον διαβεβαίωσε πως καμία απόφαση που αφορά την Ουκρανία δεν θα ληφθεί ερήμην της Ουκρανίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share