X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΈγκλημα πολέμου η επίθεση κατά μιας πόλης, είπε ο Νίκος Δένδιας από...

Έγκλημα πολέμου η επίθεση κατά μιας πόλης, είπε ο Νίκος Δένδιας από την Οδησσό

Τη λύπη του για την επίθεση που δέχεται η Οδησσός εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στην ουκρανική πόλη, προκειμένου να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε σήμερα με τον επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, Συνταγματάρχη Μακσίμ Μαρτσένκο.

Κατά τις δηλώσεις του στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Δένδιας σημείωσε: «Λυπάμαι για την τωρινή επίθεση, είδα τους καπνούς. Με είχαν ενημερώσει ούτως ή άλλως από το πρωί ότι η Οδησσός έχει υποστεί επίθεση. Κατά τη δική μας άποψη, η επίθεση κατά μιας πόλης είναι το πιο απαράδεκτο πράγμα, είναι έγκλημα πολέμου».

Όπως τόνισε ο ίδιος, προτίθεται να μεταφέρει στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσα πρέπει να μεταφερθούν σε σχέση με την κατάσταση στην Οδησσό.

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι η Οδησσός έχει μεγάλη ιστορική σημασία για την Ελλάδα. «Το μέλλον της πόλης και των ανθρώπων της είναι κομμάτι της ιστορίας μας, κομμάτι του παρελθόντος μας κι ελπίζουμε ότι θα είναι κομμάτι του κοινού μας μέλλοντος», ανέφερε ο ίδιος.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα όταν θα ξαναεπισκεφθεί την Οδησσό «η πόλη να είναι καλά, να μην έχει υποστεί το παραμικρό πλήγμα και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, ώστε να έχει ένα λαμπρό μέλλον, όπως έχει ένα λαμπρό παρελθόν».

«Όπως ξέρετε, εμείς είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και παρέχουμε κάθε βοήθεια που μπορούμε στην Ουκρανία, στο πλαίσιο και των δύο αυτών Οργανισμών». κατέληξε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share