X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕγκρίθηκε σύμβαση για αποφυγή διπλής φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Ομάν

Εγκρίθηκε σύμβαση για αποφυγή διπλής φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Ομάν

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα σύμβαση για την αποφυγή διπλής φορολογίας και την πρόληψη της φοροδιαφυγής σχετικά με τους φόρους εισοδήματος καθώς επίσης και το σχετικό πρωτόκολλο μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Σουλτανάτου του Ομάν, δήλωσε μετά τη συνεδρία του σώματος, ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός.

Ο κ. Κεραυνός είπε πως «η συμφωνία βρίσκεται στο μοντέλο σύμβασης για την αποφυγή διπλής φορολογίας του ΟΟΣΑ και στο μοντέλο των ΗΕ, και εμπεριέχει όλες τις ελάχιστες προϋποθέσεις που αφορούν τις διμερείς συμβάσεις όπως αυτές ορίζονται από τις δράσεις που εξέδωσε ο ΟΟΣΑ για διάβρωση της φορολογικής βάσης και της μεταφοράς κερδών που αφορούν τις διμερείς φορολογικές συμβάσεις».

Πρόσθεσε πως «η παρούσα σύμβαση θεωρείται σημασίας για την Κυπριακή Δημοκρατία καθότι το Σουλτανάτο του Ομάν βρίσκεται γεωγραφικά στην καρδιά της Μέσης Ανατολής και συνορεύει με τη Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ, και την Υεμένη».

«Πιστεύεται ότι θα βοηθήσει στην ενθάρρυνση των επενδύσεων και στο εμπόριο. Αναμφισβήτητα η Σύμβαση αυτή θα ευνοήσει περαιτέρω τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Σουλτανάτου του Ομάν», κατέληξε ο κ. Κεραυνός.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share