X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕιδική ταξιδιωτική οδηγία προς τους Iσραηλινούς στρατιωτικούς να μην μεταβούν στη Τουρκία

Ειδική ταξιδιωτική οδηγία προς τους Iσραηλινούς στρατιωτικούς να μην μεταβούν στη Τουρκία

Ο Ισραηλινός στρατός χθες βράδυ εξέδωσε διαταγή που απαγορεύει την παραμονή ή την μετάβαση στην Τουρκία σε όλους τους μόνιμους αξιωματικούς, στους στρατιώτες που τελούν σε άδεια και σε όλο το προσωπικό όλων των βαθμίδων που έλαβαν ειδική άδεια μετάβασης προς τη συγκεκριμένη χώρα. Η διαταγή απαγορεύει επίσης την μετάβαση προς και από τα αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης ακόμα και με σκοπό μετεπιβίβασης, ενώ η ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το Ισραηλινό Επιτελείο Εθνικής Ασφαλείας παραμένει σε ισχύ μέχρι νεωτέρας.

Όπως μεταδίδουν τα ισραηλινά ΜΜΕ, επικαλούμενα επίσημα στοιχεία από τους φορείς των τοπικών ταξιδιωτικών πρακτορείων , στην Τουρκία υπολογίζεται ότι βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες ισραηλινοί τουρίστες, ενώ τον ποσοστό ακυρώσεων των κρατήσεων εισιτηρίων κυμαίνεται μόνο μεταξύ 5% με 7%. Σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ των σημερινών ισραηλινών εφημερίδων, το κόστος των εισιτηρίων επιστροφής χωρίς προγενέστερη κράτηση κυμαίνεται μεταξύ 300-400 δολαρίων το άτομο, ποσό αποτρεπτικό για πολυμελείς οικογένειες ή γκρουπ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, οι ισραηλινοί πολίτες που τυγχάνει να βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη φέρονται στην πλειοψηφία τους να αδιαφορούν για τις συστάσεις που εκδίδουν οι ισραηλινές αρχές ασφαλείας.

Χθες βράδυ ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο ενδεχόμενο ιρανικού τρομοκρατικού κτυπήματος κατά ισραηλινών πολιτών στην Τουρκία, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «αυτές τις μέρες γινόμαστε μάρτυρες των προσπαθειών να αποτελέσουν οι πολίτες της χώρας μας στόχοι τρομοκρατών σε διάφορα μέρη του εξωτερικού».

«Οι κρατικές αρχές ασφαλείας πράττουν το παν για να αποτρέψουν τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις και να εξουδετερώσουν τους δράστες ως επίσης και αυτούς που τους στρατολόγησαν. Δεν θα διστάσουμε να εξασκήσουμε οποιοδήποτε μέσο έχουμε στη διάθεσή μας σε κάθε σημείο του κόσμου προκειμένου να διαφυλάξουμε τους πολίτες μας», διαβεβαίωσε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share