X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕίκοσι νεκρούς άφησε πίσω της κατολίσθηση στην Κολομβία

Είκοσι νεκρούς άφησε πίσω της κατολίσθηση στην Κολομβία

Σωστικά συνεργεία ανέσυραν πέντε πτώματα την Τετάρτη μετά την κατολίσθηση σε δρόμο ο οποίος συνδέει την πρωτεύουσα Μπογοτά με τη νοτιοδυτική Κολομβία, αυξάνοντας στους είκοσι νεκρούς τον ακόμη προκαταρκτικό απολογισμό των θυμάτων της καταστροφής.

«Καταμετράμε αυτή τη στιγμή 20 νεκρούς», ανάμεσά τους πέντε παιδιά, ενώ εννέα άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται, δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης ο πυραγός Άλβαρο Φαρφάν, επικεφαλής του κολομβιανού πυροσβεστικού σώματος στον νομό Κουντιναμάρκα, όπου εκτυλίχτηκε η τραγωδία.

Η κατολίσθηση έγινε αργά το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη στην Κετάμε, περίπου εξήντα χιλιόμετρα νότια από την Μπογοτά.

Τις έρευνες για να βρεθούν τα θύματα περιπλέκουν οι καταρρακτώδεις βροχές οι οποίες συνεχίζονται στην περιοχή, τόνιζαν νωρίτερα χθες οι αρχές.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, περίπου είκοσι σπίτια χτυπήθηκαν από κατολίσθηση λάσπης και βράχων, την οποία προκάλεσαν ισχυρές βροχές. Την Τρίτη, οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας εντόπισαν 15 πτώματα, ανάμεσά τους αυτά τεσσάρων παιδιών. Αναγκάστηκαν να διακόψουν τις έρευνες όταν έπεσε το σκοτάδι.

Η κατολίσθηση προκάλεσε εξάλλου την κατάρρευση γέφυρας στον δρόμο που συνδέει την πρωτεύουσα της Κολομβίας με τη Βιγιαβισένσιο, τη μεγαλύτερη πόλη στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, με περίπου μισό εκατομμύριο κατοίκους.

Η περίοδος των βροχών στην Κολομβία άρχισε τον Ιούνιο και διαρκεί ως τον Νοέμβριο. Την περασμένη χρονιά, οι αρχές έκαναν λόγο για 300 θανάτους και 700.000 πληγέντες σε πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share