X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕκατοντάδες γιγάντιες χελώνες που απειλούνται με εξαφάνιση απελευθερώθηκαν στον ποταμό της Καμπότζης

Εκατοντάδες γιγάντιες χελώνες που απειλούνται με εξαφάνιση απελευθερώθηκαν στον ποταμό της Καμπότζης

Εκατοντάδες γιγάντιες χελώνες που απειλούνται με εξαφάνιση απελευθερώθηκαν στον ποταμό Μεκόνγκ της Καμπότζης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χελώνας τη Δευτέρα.

Οι γιγάντιες χελώνες με μαλακό κέλυφος του Cantor έχουν σχεδόν εξαφανιστεί στην πρώην επικράτειά τους στο Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη χάρη στη λαθροθηρία και το παράνομο εμπόριο και ανακαλύφθηκαν ξανά στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας μόλις το 2007.

Η Wildlife Conservation Society συντόνισε την απελευθέρωση 580 νεοσσών, τα οποία μπορούν να αυξηθούν σε μήκος έως και 200 ​​εκατοστά και κυρίως να ζουν θαμμένα στην άμμο και στο νερό, βγαίνοντας στην επιφάνεια μόνο δύο φορές την ημέρα για να αναπνεύσουν.

Οι μοναχοί ευλόγησαν τα μωρά ερπετά, γνωστά και ως “χελώνες με πρόσωπο βατράχου” για την χαρακτηριστική εμφάνισή τους, προτού βοηθήσουν τους οικολόγους και τα πρόθυμα παιδιά να στείλουν τα στιβαρά ερπετά στα λασπωμένα νερά του Μεκόνγκ.

Οι χελώνες προέρχονται από μια παρτίδα 982 χελωνών που διασώθηκαν ως αυγά — για να τα προστατεύσουν από τους κινδύνους που απειλούν τον αριθμό τους — επωάστηκαν προσεκτικά, εκκολάφθηκαν και στη συνέχεια απελευθερώθηκαν.

Ο Ken Sereyrotha, διευθυντής στο WCS Cambodia, είπε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην προστασία του ζώου στη χώρα, αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά.

«Αυτό το είδος απειλείται από το παράνομο κυνήγι και διακίνηση», είπε.

Το WCS και το τμήμα διατήρησης της αλιείας της διοίκησης αλιείας της Καμπότζης βρήκε και διέσωσε περισσότερα από 2.000 αυγά φέτος — με τις ομάδες να ελπίζουν ότι τα υπόλοιπα τελικά θα εκκολαφθούν.

Ο Ouk Vibol, διευθυντής του τμήματος αλιείας, προέτρεψε τους ενδιαφερόμενους να συνεχίσουν τη συζήτηση και υποσχέθηκε ότι “όσοι εξακολουθούν να εμπορεύονται προστατευόμενα είδη θα αντιμετωπίσουν νομική δράση”.

Πέρυσι, οι ομάδες κατάφεραν να αναθρέψουν και στη συνέχεια να απελευθερώσουν περίπου 1.300 νεοσσούς στη φύση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share