X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕκδηλώθηκαν 12 πυρκαγιές στην Πάφο την Κυριακή, παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης

Εκδηλώθηκαν 12 πυρκαγιές στην Πάφο την Κυριακή, παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης

Για την κατάσβεση 12 συνολικά πυρκαγιών κλήθηκε την Κυριακή η Πυροσβεστική Υπηρεσίας στην επαρχία Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, στις 5 πυρκαγιές παρέμειναν καθόλη τη διάρκεια της νύκτας και παραμένουν δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στην πυρκαγιά στην Ακουρσό υπάρχουν δυνάμεις και από Τμήμα Δασών, όπως επίσης και στη Κοινότητα Ψάθι, όπου εκτός από πυροσβεστικά οχήματα από την ΠΥ, υπάρχουν και μία φορητή μονάδα του Ταμείου Θήρας.

Επιπρόσθετα σε κάποιες από τις πυρκαγιές υπάρχουν και προωθητές γαιών οι οποίοι εργάζονται με τις πυροσβεστικές δυνάμεις για οριοθέτηση και διάνοιξη οδών για τις επίγειες δυνάμεις.

Αναλυτικά, δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν σε Κοίλη/Άκουρσόπου όπου η πυρκαγιά κατέκαψε 5 εκτάρια από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, στο Πολέμι όπου κατέκαψε 2 εκτάρια, στο Ψάθι και Άγιο Δημητριανό που κατέκαψε 8 εκτάρια, στην Αμαργέτη και στην Λεμόνα που κατέκαψε 8 εκτάρια, στον Κάθηκα/Στρουμπί, στην τοποθεσία Μαραθόβουνου, όπου κάηκε έκταση 1 τετραγωνικού χιλιομέτρου.

Έχουν κατασβεστεί πλήρως οι πυρκαγιές στα Χολέτρια-Νατά-Αγία Βαρβάρα, όπου εκδηλώθηκαν δύο πυρκαγιές, στη Γιόλου και στα Κελοκέδαρα. Οι συγκεκριμένες πυρκαγιές κατέκαψαν πιο μικρές εκτάσεις.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, όλες οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε περιοχές με «μηδενική προσβασιμότητα για τις επίγειες δυνάμεις». Ανταποκρίθηκαν δυνάμεις από Πάφο, Λεμεσό, Λάρνακα και ΕΜΑΚ.

Επιπρόσθετα σημαντική ήταν η συμβολή της Αστυνομίας, του Τμήματος Δασών με επίγειες και εναέριες δυνάμεις (4 αεροσκάφη) της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου, των Τοπικών Αρχών, των Βρετανικών Βάσεων (2 ελικόπτερα πυρόσβεσης). Τα αίτια της πρόκλησης των πυρκαγιών διερευνώνται.

Στο μεταξύ η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06.00 της 12ης Νοεμβρίου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 15ης Νοεμβρίου 2021 ανταποκρίθηκε σε 124 κλήσεις για βοήθεια, 78 πυρκαγιές, 37 ειδικές εξυπηρετήσεις και 9 ψευδείς κλήσεις. Επίσης η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 14ης Νοεμβρίου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 15ης Νοεμβρίου 2021 ανταποκρίθηκε σε 38 κλήσεις για βοήθεια, 24 πυρκαγιές,13 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share