X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕκκένωση ρωσικού διπλωματικού προσωπικού από Ουκρανία, εκκλήσεις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προς τη...

Εκκένωση ρωσικού διπλωματικού προσωπικού από Ουκρανία, εκκλήσεις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία για υποχώρηση

Την απόφαση να εκκενώσει το διπλωματικό προσωπικό από την Ουκρανία ανακοίνωσε την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. «Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να φροντίσουμε τους Ρώσους διπλωμάτες και τους υπαλλήλους της πρεσβείας και των γενικών προξενείων. Για την προστασία της ζωής και της ασφάλειάς τους, η ρωσική ηγεσία αποφάσισε την εκκένωση του προσωπικού των ρωσικών αποστολών στην Ουκρανία, η οποία θα υλοποιηθεί στο πολύ κοντινό μέλλον”, ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Την ίδια στιγμή, ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν είχε συνομιλίες στο Πεντάγωνο με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα. «Ο κ. Πούτιν μπορεί ακόμη να αποφύγει έναν ολοκληρωτικό, τραγικό πόλεμο από επιλογή», είπε ο Όστιν στον Κουλέμπα, ενώ πριν οι δημοσιογράφοι εγκαταλείψουν την αίθουσα, ο Κουλέμπα δήλωσε πως «το μήνυμά μου είναι απλό: (μια) ισχυρή Ουκρανία είναι η καλύτερη αποτροπή της Ρωσίας».

Νωρίτερα σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η συμμαχία πιστεύει ότι η Ρωσία εξακολουθεί να σχεδιάζει μια μεγάλη επίθεση στην Ουκρανία μετά την αναγνώριση από τη Μόσχα δύο αυτονομιστικών περιοχών στα ανατολικά της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας. «Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η Ρωσία συνεχίζει να σχεδιάζει μια πλήρους κλίμακας επίθεση στην Ουκρανία», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας πως «συνεχίζουμε να καλούμε τη Ρωσία να κάνει πίσω: ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να μην επιτεθείς».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share