X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΈμφαση στα υψηλά επίπεδα οδικής ασφάλειας στο νομοθετικό πλαίσιο για scooters, λέει...

Έμφαση στα υψηλά επίπεδα οδικής ασφάλειας στο νομοθετικό πλαίσιο για scooters, λέει η Παρισινού

Με τα νομοσχέδια και τους κανονισμούς που ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για τις συσκευές προσωπικής κινητικότητας (γνωστές ως scooters ή e-scooters ή ηλεκτρικά πατίνια) δίνεται έμφαση στις πρόνοιες που διασφαλίζουν υψηλά επίπεδα οδικής ασφάλειας και υιοθετήθηκαν καλές πρακτικές άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού.

Όπως επισημαίνει η κ. Παρισινού, το Νομοσχέδιο με τίτλο «ο περί Ρύθμισης της Διακίνησης Ποδηλάτων και άλλων Συσκευών Προσωπικής Κινητικότητας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2021» καθορίζει τι είναι Συσκευή Προσωπικής Κινητικότητας και ποιος θα πρέπει να είναι ο ελάχιστος εξοπλισμός τέτοιων Συσκευών.

Στο Νομοσχέδιο με τίτλο «ο περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων» εισάγεται η δυνατότητα εξώδικης ρύθμισης των αδικημάτων που καθορίζονται στο προαναφερόμενο Νομοσχέδιο για τις Συσκευές Προσωπικής Κινητικότητας οι οποίες θα μπορούσαν να τύχουν τέτοιας ρύθμισης, σημειώνει η κ. Παρισινού.

Αναφέρει επίσης πως στο Προσχέδιο Κανονισμών καθορίζεται ότι δεν απαιτείται υποχρέωση εγγραφής των Συσκευών Προσωπικής Κινητικότητας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share