X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΈμφαση στη διάχυση της γνώσης με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Τελωνείων, λέει...

Έμφαση στη διάχυση της γνώσης με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Τελωνείων, λέει το Τμήμα Τελωνείων

Έμφαση στην προώθηση μιας κουλτούρας για διάχυση της γνώσης ώστε να στηριχθούν οι νέο-προσληφθέντες λειτουργοί στα τελωνεία, δίνει φέτος η Γραμματεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τελωνείων (ΠΟΤ), με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Τελωνείων στις 26 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρεται σε μήνυμα του Τμήματος Τελωνείων, για την Παγκόσμια Hμέρα, η φετινή εορτή είναι ακόμη πιο ξεχωριστή λόγω της 70ης επετείου του ΠΟΤ, που είναι αφοσιωμένος στη διεθνή συνεργασία και τη διάχυση της γνώσης.

«Το 2023, με το σύνθημα “Γαλουχώντας την Επόμενη Γενιά μέσω της προώθησης μιας κουλτούρας για διάχυση της γνώσης και Επαγγελματικής υπερηφάνειας στα Τελωνεία”, η Γραμματεία προσκαλεί τα Μέλη του ΠΟΤ να εστιάσουν την προσοχή τους με ποιο τρόπο θα στηρίξουν τους νέο-προσληφθέντες λειτουργούς, να διευκολύνουν τη διάχυση της γνώσης και να ενισχύσουν το αίσθημα της υπερηφάνειας του να είναι κανείς μέρος του θεσμού και της Παγκόσμιας Τελωνειακής Κοινότητας» αναφέρεται.

Αυτό, προστίθεται, συνεπάγεται την τοποθέτηση του ανθρώπινου κεφαλαίου και κυρίως της νέας γενιάς, στην καρδιά του μετασχηματισμού των τελωνείων – μια προσέγγιση που υποστηρίζει ο ΠΟΤ εδώ και πολλά χρόνια. «Οι νέοι τελωνειακοί λειτουργοί έχουν συχνά ιδιαίτερες ικανότητες, αλλά απαιτείται να αποκτήσουν συγκεκριμένες γνώσεις και τεχνογνωσία» αναφέρεται στην ανακοίνωση το Τμήματος Τελωνείων.

Ορισμένοι τελωνειακοί οργανισμοί δεν διαθέτουν τις διαδικασίες και μεθοδολογίες για τη διαχείριση της γνώσης και την εξασφάλιση της μετάδοσής της, συμπληρώνεται. «Ως εκ τούτου, το 2023 οι τελωνειακές διοικήσεις καλούνται να επικεντρωθούν σε αυτό το θέμα και να αναπτύξουν σύστημα διαχείρισης γνώσεων που καλλιεργεί την ταύτιση και την παροχή γνώσης και τεχνογνωσίας σε όλες τις μορφές» όπως είναι, μεταξύ άλλων, οι εκθέσεις, τα επιμορφωτικά μαθήματα και η ηλεκτρονική μάθηση.

Αναφορά γίνεται και στην επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των εργασιακών εταίρων των τελωνείων και στη συλλογή πολυθεματικών απόψεων. Για τον σκοπό αυτό, ορισμένες διοικήσεις συνεργάζονται με την ακαδημαϊκή κοινότητα και συμμετέχουν σε δεξαμενές σκέψης, προστίθεται.

«Αυτό θα εξασφαλίσει ότι οι τελωνειακές γνώσεις αποκτώνται μέσω της αυστηρής ανάλυσης των δεδομένων και υποστηρίζονται από τη γνώμη εμπειρογνωμόνων, τις δεξιότητες και την εμπειρογνωμοσύνη» συνεχίζει η ανακοίνωσημ προσθέτοντας ότι η γνώση που αποκτήθηκε σε αυτά τα πλαίσια μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εφόδιο για τη λήψη αποφάσεων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share