X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕμπνευσμένα από τηγάνι έπιπλα, από Alessi και Philippe Starck

Εμπνευσμένα από τηγάνι έπιπλα, από Alessi και Philippe Starck

Η φίρμα οικιακών ειδών Alessi έκανε βήμα στον κόσμο των επίπλων παρουσιάζοντας την εμπνευσμένη από τηγάνι Poêle Collection, σχεδιασμένη από τον Philippe Starck, συλλογή.

Η συλλογή, που αποτελείται από μια καρέκλα, ένα ψηλό σκαμπό, ένα χαμηλό σκαμπό και έναν καλόγερο για ρούχα, παρουσιάστηκε στην έκθεση Alessi Ars Metallica, στο Palazzo Borromeo d’Adda στο πλαίσιο της φετινής Milan Design Week.

 Ο Alberto Alessi είπε ότι η παρουσίαση ενδέχεται να σηματοδοτήσει νέα κατεύθυνση για τη φίρμα, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για είδη κουζίνας όπως εσπρεσιέρες και μαχαιροπίρουνα.

«Ήταν πάντα όνειρό μου να εισέλθω για τα καλά στον κόσμο των επίπλων» εξομολογήθηκε ο Alberto Alessi, ο οποίος είναι στο τιμόνι της εταιρείαςαπό το 1970.  «Τώρα, με την Poêle Collection και τον Philippe Starck, κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια» πρόσθεσε.

Ο Γάλλος ντιζάινερ Philippe Starck είναι πίσω από ένα από τα πλέον εμβληματικά προϊόντα της Alessi, τον αμφιλεγόμενο λεμονοστίφτη Juicy Salif που παρουσιάστηκε τη δεκαετία του 1990.

Ο πρόεδρος της εταιρείας διευκρίνισε ότι οι δυο τους από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000 σχεδίαζαν μια συνεργασία για έπιπλα: «Εδώ και περίπου 20 χρόνια προσπαθούσα να κάνω μια καρέκλα με τον Philippe Starck και επιτέλους την κάναμε», είπε. (https://www.instagram.com/p/CrIyx6ssHVr/).

Στη συλλογή ενσωματώθηκαν οι ίδιες κατασκευαστικές διαδικασίες που η Alessi χρησιμοποιεί για τα μαγειρικά σκεύη της από ανοξείδωτο ατσάλι, μια συγκεκριμένη τεχνολογία που χρησιμοποιεί από τη δεκαετία του 1950 για προϊόντά της. Σύμφωνα με τον Starck, αντιμετώπισαν αρχικά τον σχεδιασμό των αντικειμένων ως καλαμπούρι.

«Η Καρέκλα Poêle ξεκίνησε ως ένα αστείο που το παίρναμε τοις μετρητοίς, με ένα σκίτσο ενός τηγανιού με πόδια και τη σπουδαία ιδέα να προσαρμόσουμε μια ήδη υπάρχουσα υψηλή τεχνολογία σε διαφορετικές χρήσεις» εξήγησε ο ντιζάινερ.

«Το κάθισμα και η πλάτη είναι εμπνευσμένα από ένα τηγάνι, τα πόδια είναι χερούλια· η Καρέκλα Poêle ενσαρκώνει τα πιο όμορφα συμπτώματα της ανθρώπινης ευφυΐας: χιούμορ και τεχνολογία.

Σε μεγάλο βαθμό, όπως η σχέση μου με τον Alberto και την Alessi» (https://www.instagram.com/p/CrJLSl_qX13/) υπογράμμισε.

https://www.instagram.com/p/CrIyx6ssHVr/?utm_source=ig_embed&ig_rid=5e1199f1-8127-474a-931e-6c8d994436c4

https://www.instagram.com/p/CrJLSl_qX13/?utm_source=ig_embed&ig_rid=74efdbc3-fdee-4dba-a4b2-4192fde389b4

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share