X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΈνα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κύπρος στο Διεθνές Κύπελλο...

Ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κύπρος στο Διεθνές Κύπελλο ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ

Ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κύπρος στο Διεθνές Κύπελλο ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου.

Ο Αλέξανδρος Ταλιώτης και η Ειρήνη Μαυρικίου, είχαν εξαιρετική πορεία στους αγώνες, κατακτώντας το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας, στο Διεθνές Κύπελλο ξίφους μονομαχίας (epee) κατηγορίας ανδρών/γυναικών αγωνίστηκαν 95 άνδρες από 5 χώρες και 56 γυναίκες από 3 χώρες, με παρουσία όλων των πρωταθλητών της Ελληνικής ξιφασκίας.

Συνολικά, 7 Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες δήλωσαν παρών και έδωσαν «μάχες» στις πίστες ξιφασκίας. Οι Αλέξανδρος Ταλιώτης, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης και Αδάμος Φιάκας αγωνίστηκαν στους άνδρες και η Ειρήνη Μαυρικίου, Ιόλη Χριστοφή, Μαρία Κλεάνθους και Μαρίνα Κωνσταντίνου στις γυναίκες.

Από τους συνολικά 53 αγώνες που έδωσαν οι Κύπριοι αθλητές κέρδισαν τους 28.

Οι πιο έμπειροι αθλητές και μέλη της Εθνικής ομάδας, Αλέξανδρος Ταλιώτης και Ειρήνη Μαυρικίου, είχαν εξαιρετική πορεία. Ο Αλέξανδρος μετά από δυνατούς αγώνες με τους Ελλαδίτες πρωταθλητές, Θοδωρή Αβραμίδη και Νίκο Τσώκα και νικώντας σε ένα συναρπαστικό τελικό τον Σάββα Καββαδία με 15-14, κατέκτησε το χρυσό.

Η Ειρήνη Μαυρικίου μετά από νίκες με τις Νικολέττα Χατζησαράντη και Ελευθερία Μιμηγιάννη  έχασε με 11-15 από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια Νεφέλη Ροδοπούλου και κατέλαβε την πολύ τιμητική 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Οι Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης και Αδάμος Φιάκκας, παρά το νεαρό της ηλικίας τους και αγωνιζόμενοι με καταξιωμένους Ελλαδίτες πρωταθλητές κατέκτησαν την 52η και 72η θέση αντίστοιχα. Οι Μαρίνα Κωνσταντίνου, Μαρία Κλεάνθους και Ιόλη Χριστοφή κατέλαβαν την 33η, 38η και 42η θέση αντίστοιχα, αγωνιζόμενες με έμπειρες Ελληνίδες αθλήτριες.

Η ΚΟΞ σημειώνει πως η κατάκτηση του χρυσού και χάλκινου μεταλλίου επιβεβαιώνουν την πρόοδο συγκεκριμένων αθλητών αλλά και την γενικότερη άνοδο στο επίπεδο της ξιφασκίας (ξίφος μονομαχίας) στην Κύπρο.

Παράλληλα, η ΚΟΞ συγχαίρει όλους τους αθλητές για την προσπάθεια τους και ιδιαίτερα τους πρωταθλητές Αλέξανδρο Ταλιώτη και Ειρήνη Μαυρικίου που διακρίθηκαν, ενώ εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Ομοσπονδιακό Προπονητή Γεώργιο Παυλίδη ο οποίος συνέβαλε σε πολύ μεγάλο βαθμό στη βελτίωση του επιπέδου των αθλητών της Εθνικής ομάδας και τις διακρίσεις τους σε διεθνές επίπεδο, προβάλλοντας παράλληλα την Κυπριακή ξιφασκία.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share