X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΈναρξη δοκιμών με τo εμβόλιο SPUTNIK V από τη μύτη

Έναρξη δοκιμών με τo εμβόλιο SPUTNIK V από τη μύτη

Τις πρώτες δόσεις ενός ρινικού εμβολίου «Sputnik V» χορήγησαν επιστήμονες σε πέντε συμμετέχοντες στο Πανεπιστήμιο Σετσενοφ της Μόσχας δίνοντας έτσι το εναρκτήριο λάκτισμα για τις κλινικές δοκιμές με ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού που χορηγείται από τη μύτη και χωρίς τσίμπημα

Σύμφωνα με την επικεφαλής επιστήμονα Νταρία Κουρκούτσοβα, ανακοίνωσε πως κάθε ενήλικας που «δεν έχει κάνει εμβόλιο κατά του κορονοϊού τους τελευταίους έξι μήνες και δεν έχει νοσήσει από την Covid-19» μπορεί να λάβει μέρος στη μελέτη με την χορήγηση δυο δόσεων του νέου ρινικού εμβολίου.

Στην πρώτη φάση της μελέτης θα συμμετάσχουν 400 άτομα. Πριν από τη χορήγηση του ρινικού εμβολίου, οι συμμετέχοντες θα υποβληθούν σε ενδελεχής κλινικές εξέτασης και ελέγχους. Μετά τη λήψη της πρώτης δόσης, θα παρακολουθούνται από επαγγελματίες γιατρούς για έξι μήνες. Το ρινικό εμβόλιο σύμφωνα με τις τοπικές αρχές θα δοκιμαστεί εκτός από συμμετέχοντες στην Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη.

Όπως δήλωσε στον αυστριακό τύπο ο γνωστός Γερμανός ιολόγος Κρίστιαν Ντρόστεν «η νεα αυτή προσέγγιση είναι πολλά υποσχόμενη καθώς ένα εμβόλιο που χορηγείται από τη μύτη θα μπορούσε να προκαλέσει ανοσία του βλεννογόνου. Αυτό θα ήταν πολύ καλύτερη προστασία κατά της μετάδοσης και το επόμενο ορόσημο».

Από την πλευρά του ο Αυστριακός ιολόγος Φλόριαν Κράμερ ο οποίος εργάζεται στην Ιατρική Σχολή Ικαν στη Νέα Υόρκη, εμφανίστηκε να έχει την ίδια άποψη. «Εάν τώρα είχαμε ένα εμβόλιο που θα μπορούσε να χορηγηθεί ενδορρινικά ή από το στόμα, θα δημιουργούνταν διαφορετική απόκριση αντισωμάτων, τόνισε και συμπλήρωσε λέγοντας πως «η καλύτερη προστασία της ανώτερης αναπνευστικής οδού θα καταστήσει τη μετάδοση πιο δύσκολη».

Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι τέτοια «ενισχυτικά» εμβόλια χωρίς τσίμπημα θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τα παιδιά και τους ανθρώπους που φοβούνται τρυπήματα με τη βελόνα.

Πηγή:www.ertnews.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share