X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈναρξη υλοποίησης προγράμματος Nicosia² για την επιτάχυνση νεοφυών επιχειρήσεων

Έναρξη υλοποίησης προγράμματος Nicosia² για την επιτάχυνση νεοφυών επιχειρήσεων

Νέο πρόγραμμα επιτάχυνσης νεοφυών επιχειρήσεων, το Nicosia² (Nicosia Squared), ανακοίνωσαν το κέντρο αριστείας CYENS (πρώην RISE) και το CYENS Techub.

Το Nicosia² εστιάζεται στην ανάπτυξη έργων που χρησιμοποιούν ψηφιακά δίδυμα ως τρόπους αντιμετώπισης προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι πόλεις και οι κάτοικοί τους.

Στόχος του Nicosia² είναι να επιταχύνει και να υποστηρίξει ομάδες, μέσω πρακτικής εκπαίδευσης, σε μοντέλα επιχειρήσεων, σχεδιασμό υπηρεσιών, διαχείριση έργου και χρηματοδότηση, παρέχοντας επίσης καθοδήγηση στη μετατροπή ιδεών σε βιώσιμες επιχειρήσεις, καθ `όλη τη διάρκεια του τρίμηνου προγράμματος.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί σε τέσσερις φάσεις για να υποστηρίξει τις ομάδες σε κάθε στάδιο. Κατά την πρώτη φάση (soft application phase), αιτητές από όλη την Κύπρο καλούνται να προτείνουν ιδέες που αφορούν τις έξυπνες πόλεις / ψηφιακά δίδυμα και που θα πληρούν τουλάχιστον ένα από τα ακόλουθα κριτήρια:

• Καινοτομία που αποφέρει κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη,
• ευκαιρίες απασχόλησης,
• συμβολή στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών,
• επιχειρηματικά μοντέλα κυκλικής οικονομίας.

Οι υποψήφιοι που θα επιτύχουν στην πρώτη φάση, θα κληθούν ακολούθως να συμμετάσχουν σε ένα Basecamp, διάρκειας μίας εβδομάδας (4-8 Οκτωβρίου 2021), για να συνεργαστούν με ειδικούς στην προετοιμασία των αιτήσεών τους για συμμετοχή στον επιταχυντή.

Η ανακοίνωση των ομάδων που θα επιλεχθούν για να λάβουν μέρος στο Nicosia² θα γίνει στις 8 Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί μεταξύ 18 Οκτωβρίου 2021 – 17 Ιανουαρίου 2022.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share