X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΈνδειξη αδυναμίας η στρατιωτική κινητοποίηση από Πούτιν, λένε σε κοινή δήλωση Φον...

Ένδειξη αδυναμίας η στρατιωτική κινητοποίηση από Πούτιν, λένε σε κοινή δήλωση Φον ντερ Λάιεν-Τρας

Σημάδι πως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αποτυγχάνει, χαρακτήρισαν σε κοινή τους δήλωση η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας, τις δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν για μερική επιστράτευση του πληθυσμού.

Στην κοινή γραπτή δήλωση που εκδόθηκε μετά από συνάντηση των Φον ντερ Λάιεν και Τρας στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, αναφέρεται πως οι δύο αξιωματούχοι «καταδικάζουν σθεναρά τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία και συμφωνούν πως οι πρόσφατες εκκλήσεις του Πούτιν για (σ.σ. στρατιωτική) κινητοποίηση μέρους του πληθυσμού ήταν σημάδι πως η ρωσική εισβολή αποτυγχάνει».

«Είναι δήλωση αδυναμίας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Αναγνώρισαν το κουράγιο και τη γενναιότητα του oυκρανικού λαού και υπογράμμισαν την κοινή τους δέσμευση στη συνέχιση της στήριξης για την Ουκρανία στον αγώνα της για όσο χρειαστεί» σημειώνεται.

Τέλος, αναφέρεται, «συζήτησαν τις σχέσεις ΕΕ – ΗΒ συμπεριλαμβανομένων θεμάτων ενέργειας, επισιτιστικής ασφάλειας και του Πρωτοκόλλου της Βορείου Ιρλανδίας».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share