X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕνεργοποιήθηκε η Πολιτική Άμυνα στην πυρκαγιά στο Πέρα Πεδί

Ενεργοποιήθηκε η Πολιτική Άμυνα στην πυρκαγιά στο Πέρα Πεδί

Η Δύναμη Πολιτικής Άμυνας, ενημερώθηκε, στις 10.30, για εκδήλωση μεγάλης πυρκαγιάς στο χωριό Πέρα Πεδί και «άμεσα κινητοποιήσαμε τις δυνάμεις μας για την ενίσχυση του έργου κατάσβεσης», δήλωσε στο ΚΥΠΕ η αναπληρώτρια Διευθύντρια Πολιτικής Άμυνας Λεμεσού Ολύβια Μιχαηλίδου.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 10:15 σε περιοχή της Κοινότητας Πέρα Πεδί, ενώ ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, σε ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter αναφέρει ότι είναι «υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στο Πέρα Πεδί, μετά την άμεση και ευρεία κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης».

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η κα. Μιχαηλίδου, «ενημερωθήκαμε στις 10.30, για εκδήλωση μεγάλης πυρκαγιάς στο χωριό Πέρα Πεδί. Άμεσα κινητοποιήσαμε τις δυνάμεις μας για την ενίσχυση του έργου κατάσβεσης. Λίγα λεπτά αργότερα ενημερωθήκαμε για την αναγκαιότητα εκκένωσης μεμονωμένων εξοχικών κατοικιών στη δασική περιοχή γύρω από το Πέρα Πεδί. Αποστείλαμε επιπλέον δυνάμεις, ώστε να βοηθήσουν στο έργο της εκκένωσης».

Όπως διαφάνηκε στις εξοχικές κατοικίες, σημείωσε η κα. Μιχαηλίδου, δεν διέμεναν εκείνη την στιγμή άτομα, παρά μόνο σε μια οικία, από την οποία χρειάστηκε να εκκενωθούν δύο πρόσωπα.

«Ταυτόχρονα, μέλη της Πολιτικής Άμυνας έσπευσαν στις κατασκηνώσεις Μεγάλου Βασιλείου στις Πάνω Πλάτρες, στην παιδική κατασκήνωση Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Λεμεσού στις Πάνω Πλάτρες, αλλά και στις κατασκηνώσεις της ΔΕΟΚ, επίσης στις Πάνω Πλάτρες, για προληπτικές λόγους ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί εκκένωση των κατασκηνώσεων να γίνει άμεσα. Αυτή τη στιγμή, όπως έχουμε ενημερωθεί, δεν υπάρχει κίνδυνος στις κατασκηνώσεις», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα παραμείνουν δυνάμεις στο χώρο παρά τον υπό πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς, η κα. Μιχαηλίδου είπε ότι «παραμένουν οι δυνάμεις μας στις τρεις κατασκηνώσεις , ώστε να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που υπάρξει κάποια άλλη εξέλιξη».

«Δυνάμεις μας παραμένουν και στην περιοχή στο Πέρα Πεδί», κατέληξε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share