X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΕνεργός συμμετοχή Κύπρου στη χάραξη ναυτιλιακής στρατηγικής αναφέρει το ΚΝΕ

Ενεργός συμμετοχή Κύπρου στη χάραξη ναυτιλιακής στρατηγικής αναφέρει το ΚΝΕ

Στη συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (ECSA) της οποίας Προεδρεύει ο Κύπριος Φίλιππος Φιλής , η Κύπρος συμμετείχε ενεργά με την παρουσία εκπροσώπων του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΝΕ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου και την Κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία εκπροσώπησαν ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου,  Θωμάς Καζάκος, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Θαλάσσιων Κρατικών Ενισχύσεων της ECSA και ο  Νικόλαος Χατζηιωάννου εκ μέρους της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών.

Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν η δημιουργία στρατηγικού σχεδιασμού της ECSA για την κλιματική αλλαγή και οι συνεχείς προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας για να επιτευχθεί ο στόχος της ολοκληρωτικής μείωσης της εκπομπής αερίων από πλοία μέχρι το 2050.

Επιπρόσθετα, συνεχίζει η ανακοίνωση, καθορίστηκε γενική στρατηγική για τον Οργανισμό με στόχο την ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας και εκπροσώπησης των Ευρωπαίων πλοιοκτητών σε φορείς χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα θέματα που αφορούν τη ναυτιλία.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share