X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΕνίσχυση των φιλικών σχέσεων Κύπρου - Σερβίας μέσω της συνεργασίας σε θέματα...

Ενίσχυση των φιλικών σχέσεων Κύπρου – Σερβίας μέσω της συνεργασίας σε θέματα διασποράς, είπε ο Επίτροπος Φωτίου

Η συνεργασία Κύπρου και Σερβίας σε θέματα διασποράς θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ανέφερε ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε σήμερα με τον Πρέσβη της Σερβίας στην Κύπρο, Marko Blagojevic, για θέματα των αρμοδιοτήτων του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν συγκεκριμένοι τρόποι και δράσεις για την αξιοποίηση του διμερούς Μνημονίου Συνεργασίας Κύπρου – Σερβίας ενόψει επικείμενης επίσκεψης του Επιτρόπου Προεδρίας στο Βελιγράδι.

Ο Πρέσβης της Σερβίας στην Κύπρο ανέφερε ότι σήμερα υλοποιείται μια σημαντική πρόνοια του Μνημονίου συνεργασίας που αφορά στην αποστολή διπλωμάτη από το Υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας, η οποία στάλθηκε στην Κύπρο ως συντονίστρια  για την οργάνωση της Διασποράς των Σέρβων.

Από την πλευρά του, ο κ. Φωτίου διαβεβαίωσε τον κ. Blagojevic ότι η Υπηρεσία Κυπρίων Αποδήμων του Γραφείου θα προσφέρει εμπειρογνωμοσύνη και κάθε δυνατή στήριξη στη συγκρότηση της Διασποράς των Σέρβων.

Στόχος είναι, επεσήμανε ο κ. Φωτίου, να  φέρουμε τους λαούς των δύο χωρών μας που ζουν στο εξωτερικό, αλλά και στις χώρες, πιο κοντά μέσα από διάφορες δράσεις και πρωτοβουλίες.

Στα πλαίσια της συνάντησης, ο Επίτροπος Προεδρίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μεγαλύτερη πληγή ανθρωπιστικού χαρακτήρα της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου, που είναι το πρόβλημα των αγνοουμένων.

Όπως τόνισε ο Επίτροπος, είναι ένα πρόβλημα που προκαλεί καθημερινά πόνο και δυστυχία για τόσες δεκαετίες σε εκατοντάδες οικογένειες συμπατριωτών μας. Υπενθύμισε πόσο απάνθρωπο και απαράδεκτο είναι να υπάρχουν οικογένειες που για σχεδόν μισό αιώνα αναμένουν απαντήσεις για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων.

Ο Πρέσβης της Σερβίας εξέφρασε τη συμπαράσταση τόσο του ιδίου όσο και της χώρας του προς τις δοκιμαζόμενες οικογένειες, επισημαίνοντας ότι και η χώρα του αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα  το οποίο όπως και στην Κύπρο προκαλεί καθημερινά πόνο και δυστυχία στους οικείους.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share