X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη χθεσινή επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές.

Παραλαμβάνοντας την εντολή, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών συνιστούν πολύ βαριά ευθύνη για το κόμμα του και την νέα κυβέρνηση, και τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη ο τόπος.

«Είναι για μένα ξεχωριστή τιμή να αναλαμβάνω αυτή την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης με ορίζοντα 4ετιας. Εξ αρχής είχα θέσει ως στόχο η χώρα να έχει μια σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Χρειάστηκαν δυστυχώς δύο εκλογές. Αισθάνομαι βαριά την ευθύνη. Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να περιμένουν ένα καλύτερο μέλλον. Θα κάνουμε μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Έχουμε μια άνετη πλειοψηφία’, ανέφερε.

Είπε πως θα προχωρήσει άμεσα στη συγκρότηση κυβέρνησης σκληρής δουλειάς “με πολύ συγκεκριμένη αποστολή που θα τους αναθέσουμε. Από εκεί και πέρα το εκλογικό αποτέλεσμα επιφύλαξε και ορισμένες εκπλήξεις. Έχουμε μια 8κομματική βουλή, πιστεύω ότι η Δημοκρατία μας είναι πολύ ώριμη για να διατηρηθεί τις όποιες πρόσκαιρες αναταράξεις. Η Βουλή αυτή ήταν ο επιθανάτιος ρόγχος της απλής αναλογικής. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία. Από σήμερα ξεκινά ένας κύκλος σκληρής δουλειάς», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share