X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕντός ορίων η ραδιενέργεια στη Ζαπορίζια, υπό τους Ουκρανούς η Μαριούπολη, λέει...

Εντός ορίων η ραδιενέργεια στη Ζαπορίζια, υπό τους Ουκρανούς η Μαριούπολη, λέει το βρετανικό ΥΠΑΜ

Στην επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια αναφέρεται στην πρωινή ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Αναφέρεται στην πυρκαγιά που προκλήθηκε από βομβαρδισμό των ρωσικών δυνάμεων και τονίζει πως «η ουκρανική πυρηνική εποπτική αρχή και η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας έχουν δηλώσει πως τα επίπεδα ραδιενέργειας παραμένουν εντός ομαλών ορίων».

Επίσης σημειώνεται πως η πυρκαγιά, που είχε εκδηλωθεί σε κτίριο εκπαίδευσης, κατασβέστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Η ενημέρωση αναφέρει, τέλος, πως η Μαριούπολη παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο, αλλά πιθανότατα έχει περικυκλωθεί από ρωσικές δυνάμεις. «Η πολιτική υποδομή της πόλης έχει υποστεί έντονα ρωσικά χτυπήματα», καταλήγει η ενημέρωση από το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Εν τω μεταξύ, σε πρωινές συνεντεύξεις του ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Δικαιοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ράαμπ χαρακτήρισε το χτύπημα στην πυρηνική μονάδα της Ζαπορίζια «σοβαρό και απερίσκεπτο», σχολιάζοντας ότι «είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς πως δεν ήταν εσκεμμένο».

Στο ερώτημα αν το χτύπημα αυτό θα μπορούσε να δείχνει πρόθεση έναρξης ενός πυρηνικού πολέμου από τον Πρόεδρο Πούτιν, ο κ. Ράαμπ απάντησε: «Η δική μου ανάγνωση θα ήταν πως το αρχικό μέρος της επιχείρησης του Πούτιν έχει κομπιάσει και σκοντάψει, δεν ήταν τόσο αποτελεσματικό. Αντιδρά με ακόμη πιο βαριές και βάρβαρες τακτικές».

Ερωτηθείς αν ανησυχεί για την ψυχική κατάσταση του Ρώσου Προέδρου, σχολίασε ότι είναι «ξεκάθαρα παράλογη».

Την ίδια ώρα, η Υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, που θα συμμετάσχει στις συνόδους των ομολόγων της σε ΝΑΤΟ αλλά και ΕΕ, υπενθύμισε με πρωινή ανάρτηση στο Twitter ότι σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη ρωσική επίθεση με τη νευροτοξική ουσία Νόβιτσοκ κατά του πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στο Σόλσμπερι, που στοίχισε τελικά τη ζωή της τοπικής κατοίκου Ντων Στέρτζες.

«Η βάρβαρη συμπεριφορά παραμένει τακτική του καθεστώτος Πούτιν: τρομοκρατώντας αθώους πολίτες ενώ συνεχίζει να αντιπαρέρχεται και να αποφεύγει ερωτήσεις. Δεν μπορεί να υπάρξει ατιμωρησία για τις πράξεις τους», έγραψε η Βρετανίδα Υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share