X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕπαφές μεταξύ Ισραήλ και Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας για το πυρηνικό πρόγραμμα...

Επαφές μεταξύ Ισραήλ και Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, Ραφαέλ Γκρόσι, πραγματοποίησε την Παρασκευή κατ’ ιδίαν συνάντηση εργασίας με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Ναφτάλι Μπένετ, με επίκεντρο την πορεία του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

Μετά το πέρας της, ο Μπένετ, σε δηλώσεις του, επανέλαβε την ανάγκη η διεθνής κοινότητα να συνταχθεί εμπράκτως κατά του Ιράν, προσθέτοντας ότι «το Ισραήλ επιφυλάσσεται του δικαιώματός του για αυτοάμυνα έναντι του Ιράν, σε περίπτωση κατά την οποία η διεθνής κοινότητα αποτύχει να δράσει την κατάλληλη στιγμή».

Όπως αναφέρουν τα ισραηλινά κρατικά μέσα, η επίσκεψη Γκρόσι στο Ισραήλ εκτιμάται ως ασυνήθιστη. Η προηγούμενη συνάντηση Γκρόσι-Μπένετ πραγματοποιήθηκε προ τριμήνου. Το Ισραήλ εντείνει τις διπλωματικές του επαφές για το ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν ενόψει επικείμενης συνεδρίασης του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας για το ζήτημα, η οποία θεωρείται κρίσιμη. Στις αρχές της εβδομάδας, ιρανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν επικρίσεις κατά του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, υποστηρίζοντας ότι εργαλειοποιείται εκ μέρους του Ισραήλ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share