X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΈπεσε η αυλαία των συμμετοχών της αποστολής της ΚΟΕ στους 19ους Μεσογειακούς...

Έπεσε η αυλαία των συμμετοχών της αποστολής της ΚΟΕ στους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες

Με τη συμμετοχή τριών αθλητών, δύο στην Κολύμβηση και ενός στη Ξιφασκία, ολοκληρώθηκαν την Τρίτη, οι αγωνιστικές συμμετοχές των αθλητών της αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες, που διεξάγονται στο Οράν της Αλγερίας.

Στην Κολύμβηση, σύμφωνα με την ΚΟΕ, το πρόγραμμα της τελευταίας μέρας του αγωνιστικού προγράμματος των αγώνων περιλάμβανε πρωινούς προκριματικούς, από τους οποίους δεν κατάφερε κάποιος από τους αθλητές να βρεθεί στην πρώτη οκτάδα και να προκριθεί στους απογευματινούς τελικούς.

Ο Χρίστος Μανώλη αγωνίστηκε στα 100μ. Πεταλούδα και στα 200μ. Ελεύθερο, και ο Παναγιώτης Πανάρετος στα 100μ. Πρόσθιο.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: 100μ. Πεταλούδα (Α)- Μανώλη Χρίστος – Χρόνος : 58.14/18ος, 200μ. Ελεύθερο (Α) – Μανώλη Χρίστος – Χρόνος: 1:58.20/15ος, 100μ. Πρόσθιο (Α) –  Πανάρετος Παναγιώτης – Χρόνος: 1:03.48/ 12ος.

Όπως αναφέρει η ΚΟΕ, στην Ξιφασκία η τελευταία συμμετοχή στους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες για την αποστολή ήταν από τον Αλέξανδρο Ανδρέα Τοφαλίδη στο αγώνισμα του Foil.

Ο Κύπριος αθλητής έκανε τις νίκες που χρειάστηκαν για να προκριθεί από τον Ά όμιλο, στη φάση των «16», κερδίζοντας τρεις από τους πέντε αντιπάλους του.

Στη φάση των «16» αντιμετώπισε έναν από τους καλύτερους αθλητές στον αγώνα, τον Γάλλο Ελίς Μεντί, από τον οποίο έχασε με 11-15 καταλαμβάνοντας τελικά την 9η θέση στο αγώνισμα.

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα του Κύπριου αθλητή έχουν ως εξής:

Foil (A) :  Group A: Τοφαλίδης Αλέξανδρος Ανδρέας Vs Μπιάνκι Γκιλόμ (Ita) 2-5, Group A: Τοφαλίδης Αλέξανδρος Ανδρέας Vs Ερουί Σαλίμ (Alg) 5-1, Group A: Τοφαλίδης Αλέξανδρος Ανδρέας Vs Τσοuκ Βέλικο (Srb) 3-5, Group A: Τοφαλίδης Αλέξανδρος Ανδρέας Vs Εντιρί Αλεξάντρ (Fra) 5-3, Group A: Τοφαλίδης Αλέξανδρος Ανδρέας Vs Αμποελκασέμ Αλααεμτίμ (Egy) 5-3, «16» : Τοφαλίδης Αλέξανδρος Ανδρέας Vs Ελίς Μεντί (Fra)  11-15 – 9η θέση.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, στην ανακοίνωση της, ευχαριστεί για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας για την στενή συνεργασία και τη στήριξη που της παρέχει, καθώς και όλους τους Χορηγούς της.

Πετυχημένη παρουσία της Κύπρου στους Μεσογειακούς, λέει ο Αρχηγός Αποστολής.

Ο Αρχηγός Αποστολής Ανδρέας Θεοφυλάκτου, σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφέρει: «Εδώ έφτασε το τέλος μιας πολύ πετυχημένης παρουσίας. Της πιο πετυχημένης από πλευράς μεταλλίων».

«Η Κύπρος πήρε 14 μετάλλια, έξι περισσότερα από το προηγούμενο ρεκόρ μας και γενικότερα η παρουσία μας κρίνεται πολύ πετυχημένη με πάμπολλες τέταρτες θέσεις και γενικότερα πολύ καλή παρουσία των αθλητών μας, που οι περισσότεροι βρέθηκαν ακόμη και μέσα στις οκτάδες».

Ανέφερε επίσης ότι η Κύπρος ανάμεσα σε 26 χώρες «όχι μόνο πήρε 5 χρυσά, 2 αργυρά και 7 χάλκινα, αλλά διεκδίκησε άλλα τόσα. Σας ευχαριστώ όλους αθλητές, προπονητές, συνοδούς, τους Βοηθούς Αρχηγούς, τις Ομοσπονδίες ασφαλώς και όσους ήταν εδώ όλες αυτές τις μέρες».

«Ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία εδώ στο Οράν της Αλγερίας για τους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες. Ήταν τιμή μου που συνεργάστηκα μαζί σας γιατί μαζί αποδείξαμε ότι ο αθλητισμός ενωμένος μπορεί να πετύχει πολλά και εμείς εδώ τους φωτίσαμε το δρόμο. Πέμπτη ξημερώματα επιστρέφουμε στην Πατρίδα», καταλήγει ο κ. Θεοφυλάκτου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share