X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕπικροτούν οι ΗΠΑ για την επιβολή κυρώσεων σε Wagner από ΕΕ

Επικροτούν οι ΗΠΑ για την επιβολή κυρώσεων σε Wagner από ΕΕ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν τις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή κυρώσεων στον όμιλο Wagner και τους συνεργάτες του που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

Αυτές οι ενέργειες υπογραμμίζουν την κοινή δέσμευση των ΗΠΑ και της ΕΕ, για ανταπόκριση στις αποσταθεροποιητικές ενέργειες αυτού του οργανισμού σε πολλαπλές περιφερειακές συγκρούσεις, όπως η Ουκρανία, η Συρία, η Λιβύη, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και η περιοχή Σαχέλ, δήλωσε ο Υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνλκεν.

Οι ΗΠΑ επικροτούν την ΕΕ για τη δέσμευσή της στην προώθηση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο, καθώς και στην προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ουκρανίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με την ΕΕ και τους εταίρους της, θα συνεχίσουν να προωθούν τις κοινές τους δημοκρατικές αξίες χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους και για άλλη μια φορά, καλούν άλλους διεθνείς εταίρους να υιοθετήσουν δομές κυρώσεων που μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις, συμπλήρωσε στη δήλωση του ο Υπουργός.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share