Την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο τερματικό εμπορευματοκιβωτίων της Eurogate στο λιμάνι Λεμεσού και να ενημερωθεί για τις υποδομές και την ανάπτυξη του, είχε πρόσφατα η πρέσβειρα της Γερμανίας στην Κύπρο, Anke Schlimm.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, Eurogate Container Terminal Limassol, την Γερμανίδα πρέσβειρα υποδέχθηκε ο Διευθυντής Επιχειρήσεων, Capt. Γιώργος Πούρος, ο οποίος παρουσίασε στην κ. Schlimm τη λειτουργία και τις δυνατότητες του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων.

Ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του τερματικού, στην παρουσία και του Προέδρου του Ομίλου Eurogate,  Thomas Eckelmann.

Ο. Γιώργος Πούρος, ευχαρίστησε την κ. Schlimm για την επίσκεψή της, κάνοντας λόγο για μια παραγωγική συνάντηση.

«Από το 2017 μέχρι σήμερα, η Eurogate Container Terminal Limassol, προχώρησε σε επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την όσο το δυνατόν πιο ποιοτική, ασφαλή και ταχεία παροχή υπηρεσιών» είπε ο κ. Πούρος προσθέτοντας ότι «μέσα από τις συζητήσεις με την πρέσβειρα της Γερμανίας, αναδείχθηκε ο κομβικός ρόλος του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων Λεμεσού στην προσπάθεια στήριξης της κυπριακής οικονομίας».

Ιδιαίτερη έμφαση, καταλήγει η ανακοίνωση, δόθηκε επίσης στις προοπτικές που υπάρχουν για περαιτέρω ανάπτυξη του τερματικού, «ως το πλέον ασφαλές και σύγχρονο τερματικό εμπορευματοκιβωτίων στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Μέσης Ανατολής, Αιγύπτου και Ευρώπης».

Πηγή:ΚΥΠΕ