X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕπίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών ΗΒ στην Πολωνία

Επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών ΗΒ στην Πολωνία

Την Πολωνία επισκέπτεται η Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας με σκοπό να καλέσει τους συμμάχους σε αυστηρότερη δράση κατά της Ρωσίας ώστε να ενισχυθεί η ουκρανική θέση στις διαπραγματεύσεις.

Το βράδυ θα συναντηθεί στη Βαρσοβία με τον Ουκρανό ομόλογό της Ντμίτρο Κουλέμπα και την Τρίτη με τον Πολωνό Υπουργό Εξωτερικών Ζμπίγκνιεβ Ράου.

Η κα Τρας θα ανακοινώσει επίσης βρετανικό πακέτο στήριξης για οργανισμούς που παραστέκονται σε θύματα σεξουαλικής βίας στην Ουκρανία, στον απόηχο πολλαπλών αναφορών για βιασμούς από Ρώσους στρατιώτες. Το πακέτο αναμένεται να είναι ύψους 10 εκατομμυρίων λιρών.

Πριν αναχωρήσει για την πολωνική πρωτεύουσα η κα Τρας δήλωσε: «Ο Πούτιν ακόμα δεν έχει δείξει ότι αντιμετωπίζει σοβαρά τη διπλωματία.

Μια σκληρή προσέγγιση από το ΗΒ και τους συμμάχους του είναι ζωτικής σημασίας για να ενδυναμωθεί η ουκρανική πλευρά στις διαπραγματεύσεις. Η Βρετανία έχει ηγηθεί στην επιβολή κυρώσεων για να παραλύσει η πολεμική μηχανή του Πούτιν. Θα κάνουμε περισσότερα για να εντείνουμε την πίεση επί της Ρωσίας και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε άλλους να κάνουν περισσότερα».

Μετά από τη Βαρσοβία η επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις συνοδούς του ΝΑΤΟ και του G7.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share