X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕπίσκεψη Τσίπρα σε Έλληνα Πρωθυπουργό για τη μουσουλμανική μειονότητα Θράκης

Επίσκεψη Τσίπρα σε Έλληνα Πρωθυπουργό για τη μουσουλμανική μειονότητα Θράκης

Επίσκεψη στον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό της Ελλάδας Ιωάννη Σαρμά πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, το πρωί της Δευτέρας, με αφορμή τις καταγγελίες στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη στηρίχθηκαν από το τουρκικό προξενείο.

Κάνοντας λόγο για «στοχοποίηση και εκβιασμούς έναντι της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης», ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι εγείρεται πια μείζον εθνικό και θεσμικό θέμα.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την επίσκεψή του στον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι εξέφρασε στον κ. Σαρμά την έντονη ανησυχία του «για τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει στην προεκλογική αρένα, στην προεκλογική αντιπαράθεση το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη».

«Εγείρεται πια μείζον ζήτημα θεσμικό αλλά και εθνικό», πρόσθεσε, αναφέροντας επίσης ότι εξέφρασε την ανησυχία του «για τη στοχοποίηση και τους εκβιασμούς έναντι της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, μια πρακτική η οποία διχάζει την τοπική κοινωνία πολώνει, και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικούς εθνικούς κινδύνους».

«Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μια πρακτική που έχει κάνει ήδη την Άγκυρα να τρίβει τα χέρια της», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφορικά με διαρροές που ισχυρίζονται ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες για τους υποψηφίους της Ροδόπης προέρχονται από πληροφορίες της ΕΥΠ, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «εργαλειοποίηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών» και για διαρροές σε μμε «φιλικά προς τη ΝΔ προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις»

«Όπως γνωρίζετε ο υπηρεσιακός  Πρωθυπουργός έχει την ευθύνη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, αιτιολογώντας περαιτέρω την επίσκεψή του στον Ιωάννη Σαρμά.

«Μια Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών που τα προηγούμενα 4 χρόνια μετατράπηκε σε μια υπηρεσία αποκλειστικά για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εξουσίας, της στενής εξουσίας του κ. Μητσοτάκη. Με παράνομες παρακολουθήσεις των πολιτικών του αντιπάλων, με παράνομες παρακολουθήσεις Υπουργών ακόμα και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων. Και τώρα αυτή την ΕΥΠ δεν διστάζει ο κ. Μητσοτάκης να την εργαλειοποιεί στον προεκλογικό αγώνα, στην προεκλογική αντιπαράθεση και αυτό κατά την άποψή μας είναι απαράδεκτο, είναι άθλιο, είναι εθνικά επιζήμιο», υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη σε πρόσφατη επίσκεψή της στη μουσουλμανική μειονότητα, κάνοντας λόγο για «τακτική του ωμού εκβιασμού και της στοχοποίησης».

«Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και ιδίως η τουρκική επιρροή στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί ούτε με στοχοποίηση ούτε με διχασμό.  Μπορεί να αντιμετωπιστεί μονάχα μέσα από τη θωράκιση της ισονομίας και της  ισοπολιτείας στη Θράκη. Μέσα από τις αποφάσεις που από κοινού λάβαμε στην Ειδική Διακομματική Επιτροπή που συγκροτήθηκε το 2020», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share