X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕπιθυμεί ποινικοποίηση της άρνησης της κλιματικής αλλαγής Ιταλός Βουλευτής

Επιθυμεί ποινικοποίηση της άρνησης της κλιματικής αλλαγής Ιταλός Βουλευτής

Ο Ιταλός Βουλευτής ‘Αντζελο Μπονέλλι, εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος της Πράσινης Ευρώπης δήλωσε την Πέμπτη ότι θα παρουσιάσει πρόταση νόμου για την ποινικοποίηση της άρνησης της κλιματικής αλλαγής, προσθέτοντας ότι θεωρεί την ιταλική κυβέρνηση ένοχη γι’ αυτό.

Ανέφερε ότι η Ιταλία είναι ένα hotspot του κλίματος με μια αυξανόμενη σειρά ακραίων καιρικών φαινομένων που έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε όλη τη χώρα. Υπενθύμισε ότι μόλις χθες καταιγίδες και χαλαζόπτωση προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές και τραυματισμούς ενώ σε άλλες περιοχές η θερμοκρασία είναι πάνω από τους 40 βαθμούς εδώ και μέρες.

Ο Μπονέλλι επέκρινε την Κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν κάνει αρκετά για το κλίμα και ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα φέτος έχουν προκαλέσει ζημιές 10 δισεκατομμυρίων ευρώ από τα οποία τα 5,6 δις αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Η Πρωθυπουργός Τζιόρτζια Μελόνι είπε πως η Κυβέρνησή της δεν αρνήθηκε την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής, αλλά επιθυμεί μια «ρεαλιστική προσέγγιση» για την επίτευξη της βιωσιμότητας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share