Επιζήμιες για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Μολδαβίας χαρακτήρισε τις εξελίξεις στην Υπερδνειστερία ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, καλώντας τους υπεύθυνους στην περιοχή να αποφύγουν την αποσταθεροποίηση και καλωσορίζοντας τη συγκρατημένη αντίδραση της κυβέρνησης της Μολδαβίας.

Σχολιάζοντας τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί στην αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας όπου η Ρωσία διατηρεί αριθμό στρατευμάτων, ο κ. Μπορέλ ανέφερε σε γραπτή δήλωση πως «είναι επιζήμια για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Δημοκρατίας της Μολδαβίας».

Ο κ. Μπορέλ χαιρέτισε «τις συγκρατημένες αντιδράσεις των αρχών της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, οι οποίες βοηθούν στη διατήρηση της ηρεμίας στη χώρα».

«Η ΕΕ στέκει αλληλέγγυα με τη Μολδαβία και επαναλαμβάνει την ακλόνητη στήριξή της στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Δημοκρατίας της Μολδαβίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της και με ειδικό καθεστώς για την περιφέρεια της Υπερδνειστερίας», τόνισε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει ολοκληρωμένη βοήθεια στη Μολδαβία ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εισροής προσφύγων και έχει ενισχύσει τη μεσοπρόθεσμη στήριξή της στις προσπάθειες της χώρας για ενίσχυση της ανθεκτικότητας της, πρόσθεσε ο κ. Μπορέλ.

Πηγή:ΚΥΠΕ