X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΈρευνα: 1 στους 5 επιλέγει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το 2022 οι πωλήσεις...

Έρευνα: 1 στους 5 επιλέγει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το 2022 οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 15%

Στη Γηραιά Ήπειρο ένα στα πέντε αυτοκίνητα που έχουν πουληθεί το 2022 ήταν ηλεκτρικό, ενώ πέρσι, οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυξήθηκαν κατά 15%.

Mια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η ηλεκτροκίνηση έχει πατήσει για τα καλά γκάζι. Μόνο το 2022, οι πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων άγγιξαν τα 10 εκατομμύρια μονάδες. Η έρευνα που έγινε από την επιτροπή Διεθνούς ενέργειας φανερώνει και τις χώρες όπου τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν την μεγαλύτερη επιρροή.

Συγκεκριμένα, στην Κίνα το 50% των οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους της μεγάλης χώρας είναι ηλεκτρικά.

Η Κίνα έχει θέσει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο επέκτασης της ηλεκτροκίνησης και όπως φαίνεται αυτός ο στόχος έχει ξεπεραστεί. Αλλά και στην Ευρώπη οι πωλήσεις ηλεκτρικών έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Στην Γηραιά Ήπειρο ένα στα πέντε αυτοκίνητα που έχουν πουληθεί το 2022 ήταν ηλεκτρικό, ενώ πέρσι, οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυξήθηκαν κατά 15%. Αυξημένες παρουσιάζονται και οι πωλήσεις ηλεκτρικών στις ΗΠΑ όπου η αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών το 2022 άγγιξαν το 55%. Επίσης, το πρώτο τρίμηνο το 2023 πουλήθηκαν πάνω από 2,3 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η παρουσία χώρων φόρτισης είναι κομβικός παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά τις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η ήπειρος με την μικρότερη συχνότητα δημόσιων φορτιστών είναι η Ευρώπη, ενώ η Κορέα διαθέτει τους περισσότερους χώρους φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

 

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share