X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣEssential Homes Research Project: Το Πρώτυπο Κατοικίας για εκτοπισμένους παρουσίασε ο αρχιτέκτονας...

Essential Homes Research Project: Το Πρώτυπο Κατοικίας για εκτοπισμένους παρουσίασε ο αρχιτέκτονας Norman Foster στη Βενετία

Στη φετινή Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, της οποίας το θέμα είναι «Το Εργαστήριο του Μέλλοντος», ο φημισμένος αρχιτέκτονας Norman Foster παρουσίασε ένα πρωτότυπο κατοικίας για εκτοπισμένους.

Το πρωτότυπο σχεδιάστηκε από το Norman Foster Foundation στο πλαίσιο του Essential Homes Research Project και υλοποιήθηκε από την εταιρεία δομικών υλικών Holcim.

Όπως σημειώνεται το Ίδρυμα Norman Foster σχεδίασε την ιδέα της στέγασης για να καλύψει τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες, παρέχοντας ασφάλεια, άνεση και ευημερία για τους εκτοπισμένους, οι οποίοι μπορούν να ζουν σε προσωρινούς οικισμούς για δεκαετίες.

Η Holcim έδωσε ζωή στο έργο με μια σειρά από βιώσιμες κτιριακές λύσεις, καθιστώντας το με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, ενεργειακά αποδοτικό και κυκλικό, δείχνοντας πόσο βιώσιμη δόμηση μπορεί να είναι δυνατή για όλους.

Η κατοικία σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια ανθεκτική στα στοιχεία της φύσης εναλλακτική σε καταφύγια με σκηνές. Οι κατοικίες αυτές μπορούν να οικοδομηθούν επί τόπου ώστε να διευκολύνεται η δόμηση σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Το πρότζεκτ είναι απάντηση στο ότι εκτοπισμένοι συχνά καταλήγουν να ζουν σε προσωρινό κατάλυμα για διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας και χρειάζονται σπίτια που εγγυώνται ασφάλεια και αξιοπρέπεια. «Φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές οδηγούν στην ανάγκη για άμεσους χώρους διαμονής και καταυλισμούς – ως επί το πλείστον με σκηνές – προσφέροντας μηδαμινή προστασία από τα στοιχεία της φύσης» είπε ο αρχιτέκτονας, σε αποκλειστική βιντεοσκοπημένη συνέντευξη που παραχώρησε στο Dezeen.

«Κι αν υπάρξει κάτι που θα ήταν πιο μόνιμο, πιο ανθεκτικό, προσφέροντας μεγαλύτερη προστασία από τα στοιχεία, αλλά που θα μπορούσε να υλοποιηθεί πολύ γρήγορα;» αναρωτήθηκε ο Norman Foster.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share