X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕθελοντική φύτευση με φυτά που προσελκύουν μέλισσες, διοργανώνεται στην πυρόπληκτη Ορά

Εθελοντική φύτευση με φυτά που προσελκύουν μέλισσες, διοργανώνεται στην πυρόπληκτη Ορά

Εθελοντική φύτευση με φυτά που προσελκύουν μέλισσες διοργανώνεται την Κυριακή 5 Μαρτίου, στις 10:30, στην πυρόπληκτη Ορά, στο πάρκο Πέτρου Μιχαήλ, καλώντας όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δράση αυτή, να δηλώσουν συμμετοχή.

Η φύτευση διοργανώνεται από το ΚΕΒΕ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου MedBEESinessHubs, και από τη Σχολή Περιβαλλοντικών Σπουδών του KES College.

Σε ανακοίνωση σχετικά με τη δράση, αναφέρεται ότι ο σχεδιασμός του πάρκου όπου θα γίνει η φύτευση, έγινε από τους φοιτητές του προγράμματος Σπουδών Κηποτεχνία & Σχεδιασμός Κήπου του KES College.

Σημειώνεται ότι η κοινότητα της Οράς, που βρίσκεται στην ημιορεινή Λάρνακα, είναι ένα από τα μελισσοχώρια με πολύ έντονη τη μελισσοκομική δραστηριότητα, που τον Ιούλιο του 2021 ήταν ανάμεσα στα δέκα χωριά που καταστράφηκαν από τη μεγάλη πυρκαγιά που επηρέασε περιοχές της επαρχίας Λάρνακας και Λεμεσού.

Αναφέρεται, ακόμα, ότι το έργο MedBEESinessHubs στοχεύει να στηρίξει τις αγροτικές κοινότητες της Αιγύπτου, Ιταλίας, Κύπρου, Λιβάνου και Παλαιστίνης, μέσω της δημιουργίας μιας διασυνοριακής συστάδας μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μελισσοκομίας και συναφών προϊόντων.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εθελοντική φύτευση, καλούνται να εγγραφούν στο http://bit.ly/3IC7XrC μέχρι τις 2 Μαρτίου 2023.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 22875737.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share