X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣEthiopian Airlines: Οι Δύο Πιλότοι αποκοιμήθηκαν εν ώρα πτήσης στα 37.000 πόδια-Ωστόσο...

Ethiopian Airlines: Οι Δύο Πιλότοι αποκοιμήθηκαν εν ώρα πτήσης στα 37.000 πόδια-Ωστόσο κατάφεραν να προσγειώσουν το αεροπλάνο χωρίς να τραυματιστεί κανείς

Ένα απίστευτο, όσο και ανησυχητικό για τους ελέγχους που γίνονται πριν τις πτήσεις, σημειώθηκε πριν μερικές μέρες στη διάρκεια πτήσης της Ethiopian Airlines, η οποία κατευθυνόταν από το Χαρτούμ προς την Αντίς Αμπέμπα.

Πολλοί αποδίδουν το συμβάν στην εξάντληση των πιλότων που μετά την επαναφορά της παγκόσμιας αεροπλοΐας σε ρυθμούς κανονικότητας έχει ενταθεί.

Σύμφωνα με την The Aviation Herald, οι πιλότοι του αεροσκάφους αποκοιμήθηκαν κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Συγκεκριμένα, στις 15 Αυγούστου, το Boeing 737-800 της Ethiopian Airlines βρισκόταν στα 37.000 πόδια, όταν έπρεπε να ξεκινήσει την κάθοδο προς το αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα.

Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας προσπάθησε να επικοινωνήσει αρκετές φορές με το πλήρωμα, χωρίς επιτυχία. Όταν ο αυτόματος πιλότος αποσυνδέθηκε, ο συναγερμός χτύπησε και ξύπνησε ευτυχώς τους πιλότους οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα και τελικά προσγείωσαν το αεροπλάνο περίπου 25 λεπτά αργότερα.

Η πτήση μπήκε στη διαδικασία καθόδου, προσγειωνόμενο με ασφάλεια 25 λεπτά αργότερα.

«Το εμπλεκόμενο προσωπικό απομακρύνθηκε από τις πτήσεις για περαιτέρω έρευνα. Θα ληφθούν κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα βάσει έκβασης της έρευνας.

Η ασφάλεια ήταν και θα παραμείνει η πρώτη μας προτεραιότητα» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η αεροπορική εταιρεία.

Σε αυτή την περίπτωση, φαίνεται ότι το σύστημα διαχείρισης πτήσης είχε ρυθμιστεί για προσέγγιση στο αεροδρόμιο χωρίς κάθοδο.

Το αεροσκάφος παρέμεινε στο έδαφος για περίπου 2,5 ώρες πριν αναχωρήσει για την επόμενη πτήση του.

«Βαθιά ανησυχητικό περιστατικό στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Αφρικής. Boeing 737 της Ethiopian Airlines, που εκτελούσε την πτήση #ΕΤ343, πετούσε ακόμη στα 37.000 πόδια, όταν έφθασε στον προορισμό του, την Αντίς Αμπέμπα.

Γιατί δεν ξεκίνησε τη διαδικασία καθόδου για προσγείωση; Και οι δύο πιλότοι κοιμόντουσαν», έγραψε στο Τwitter ο Ελληνοκύπριος αναλυτής θεμάτων αεροπλοΐας, Άλεξ Μαχαίρας.

Το συμβάν έρχεται λίγους μήνες μετά την προειδοποίηση πιλότων των “Southwest Airlines” και “Delta Air Lines” πως η εξάντληση των κυβερνητών αεροσκαφών βρίσκεται σε άνοδο, κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα ώστε να μην καταλήξει σε λάθη επικίνδυνα για την ασφάλεια των επιβατών.

«Η κόπωση, έντονη και αθροιστική, έχει καταστεί η υπ’αριθμόν ένα απειλή ασφαλείας για την Southwest Airlines» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας.

Πηγή:DailyMail

 

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share